Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Artjärvellä käynnistyy haja-asutuksen vesihuoltohanke

Hämeen ympäristökeskus

Artjärvellä käynnistyy haja-asutuksen vesihuoltohanke

Julkaistu: 08.12.2008 klo 09:53
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Artjärven Hiitelän alueella käynnistyy valtion tuella runkovesijohdon ja kokoojaviemärin rakentaminen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 860 000 euroa, josta valtion osuus on 400 000 euroa tai enintään 30 prosenttia hyväksyttävistä toteuttamiskustannuksista.

Artjärven Hiitelän alueella käynnistyy valtion tuella runkovesijohdon ja kokoojaviemärin rakentaminen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 860 000 euroa, josta valtion osuus on 400 000 euroa tai enintään 30 prosenttia hyväksyttävistä toteuttamiskustannuksista. Nyt käynnistyvä työ valmistuu vuoden 2009 toukokuun loppuun mennessä.

Runkojohtoja vedetään noin kymmenen kilometriä Myrskyläntiellä sekä Ollamäen alueen ja Myrskylän kunnanrajan väliin sijoittuvalla osuudella. Runkojohdot liitetään Artjärven kunnan verkostoon. Ne mahdollistavat yhteisen vesihuollon järjestämisen alueen kiinteistöille. Hankkeen avulla lisätään vesihuoltolaitosten yhteistyötä ja parannetaan toimintavarmuutta sekä edistetään myös yhteisen vesihuollon järjestämistä Myrskylän kunnan itäosiin.

Hankkeella parannetaan erityisesti mahdollisuuksia järjestää haja-asutuksen jätevesihuolto lainsäädännön kiristyneiden vaatimusten edellyttämälle tasolle. Haja-asutuksen jätevesiasetuksen mukaan sekä pysyvän että vapaa-ajan asutuksen jätevesihuolto tulee saattaa kuntoon vuoden 2013 loppuun mennessä.

Hiitelän alueella ei ole ennestään keskitettyä vesihuoltoa. Vedenhankinta perustuu kiinteistöjen omiin kuilu- ja porakaivoihin. Alueella on ollut kaivoveden määrä- ja laatuongelmia. Jätevedet on käsitelty pääsääntöisesti kiinteistökohtaisesti sakokaivoissa ja johdettu maastoon. Yhteisviemäröinnillä vähennetään myös Pyhäjärveen kohdistuvaa ravinnekuormitusta ja lisätään osaltaan järven virkistyskäyttöä.

Hämeen ympäristökeskus on tilannut hankkeen rakennuttamispalvelut Uudenmaan ympäristökeskukselta. Vesihuoltotyön toteuttajaksi on urakkakilpailun perusteella valittu Kaivinkoneyhtymä Lindholm Oy. Suunnittelusta on vastannut Ramboll Finland Oy. - Hankkeesta järjestettiin tiedotustilaisuus Artjärven kunnanvirastossa 8.12.2008.

Lisätietoja

Vesihuoltopäällikkö Paavo Päätalo, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 634

Tiedotus

Katri Erkamo, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 605

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs