Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Arkean ruokapalvelut VSSHP:n sairaaloissa mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan

Arkea

Arkean ruokapalvelut VSSHP:n sairaaloissa mukaan Portaat luomuun -ohjelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 10:54
Julkaisija: Arkea

Arkean tuottamat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloiden ruokapalvelut on hyväksytty Portaat luomuun -ohjelman ensimmäiselle portaalle. Luomudiplomin saaminen on merkittävä saavutus, sillä se kattaa sekä VSSHP:n henkilöstöravintolat, potilasateriat että sairaaloiden keittiöistä muille asiakkaille toimitettavan ruoan.

Käytännössä ohjelman ensimmäiselle luomuportaalle pääseminen tarkoittaa sitä, että ruoanlaitossa käytetään ainakin yhtä luomuraaka-ainetta vähintään kaksi kertaa viikossa. VSSHP:n sairaaloiden henkilöstöravintoloissa käytettäviä luomutuotteita ovat tällä hetkellä piimä ja näkkileipä, sairaaloiden potilailla puolestaan neljän viljan hiutaleet.

Luomuruoan suosiminen on yksi Arkean kestävistä toimintatavoista. Yhä useammat ihmiset arvostavat nykyään luomuruokaa. Onkin erinomaista, että luomuraaka-aineita käytetään nyt myös sairaaloissa. Yhteensä VSSHP:n keittiöissä valmistetaan päivässä noin 5 000 ateriaa.

- VSSHP:n ruokapalveluille myönnetty luomudiplomi on osoitus Arkean ympäristövastuusta ja yhtiön arvojen toteutumisesta. Hienoa, että saimme myös sairaaloiden potilasateriat mukaan ohjelmaan, kiteyttää Arkean palvelujohtaja Sanna Malaska.

Portaat luomuun -ohjelman tavoitteena on auttaa ja kannustaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä. Ohjelmaan liittyminen on vapaaehtoista. Portaat luomuun -ohjelmaa ylläpitää EkoCentria ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Arkean muut henkilöstöravintolat ovat kolmannella luomuportaalla. Kolmas porras edellyttää, että keittiöissä käytetään neljää merkittävää luomuraaka-ainetta vähintään kaksi kertaa viikossa.

Arkean koulujen ja päiväkotien keittiöt ovat ohjelman toisella portaalla. Tämä taas tarkoittaa, että keittiöissä käytetään vähintään kahta merkittävää luomuraaka-ainetta vähintään kaksi kertaa viikossa. Näiden lisäksi Arkean hoivapuolen ruokapalvelut ovat ensimmäisellä luomuportaalla.

Lisätiedot:
palvelujohtaja Sanna Malaska, 040 359 3297

Liitetiedostot

Arkea Oy tuottaa ruoka-, siivous-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluja Lounais-Suomen suurimpana alan yrityksenä ja työnantajana. Olemme 1200 työntekijän voimin läsnä asiakkaamme arjessa. Toimimme yli 300 rakennuksessa, 500 000 neliössä, 3 miljoonassa tilakuutiossa ja valmistamme päivittäin 45 000 ateriaa. Kannamme vastuun asiakkaistamme ja ympäristöstä sekä tiedostamme eettisen ja yhteiskunnallisen vastuumme.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs