Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Arkea kampanjoi pienemmän hävikin puolesta hävikkikarnevaaleilla

Arkea

Arkea kampanjoi pienemmän hävikin puolesta hävikkikarnevaaleilla

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 14:38
Julkaisija: Arkea

Arkea on mukana Turun Yliopistonkadulla järjestettävässä Parasta ennen ja jälkeen - Hävikkikarnevaalissa lauantaina 3.9. klo 11–15. Tapahtuma kannustaa osallistujia ruokahävikin vähentämiseen.

Hävikkikarnevaali päättää valtakunnallisen Hävikkiviikon (29.8.–4.9.) Turussa. Arkea on tuttuun tapaan mukana hävikkiviikossa. Tänä vuonna yhtiön kohderyhmänä ovat Turun koulujen opettajat, koululaiset ja päiväkotilapset. Arkean pisteellä voikin tulla mm. kysymään, mitä ikinä haluaa kouluruoasta tietää. Paikalla on kouluruokaa valmistavia kokkeja, jotka vastaavat ruoanlaiton lomassa mielellään kysymyksiin. Samalla voi ottaa maistiaisia Helsienen kasvattamista osterivinokkaista. Sienet ovat kasvaneet kahvinporojen voimalla Arkean keittiöistä lahjoitetuissa maitorahka-astioissa.


Lapset pääsevät tapahtumassa äänestämään koulu- ja päiväkotiruokasuosikkiaan. Äänestäneiden kesken arvotaan porkkanakakkuja, jotka on valmistettu ruokatarjoilusta yli jäänestä porkkanaraasteesta.

Arkeassa ruoan valmistuksessa syntynyt hävikki pyritään minimoimaan valmistamalla ruokaa juuri tarvittava määrä. Sairaala- ja hoivalaitoksissa, päiväkodeissa sekä alakouluissa menekin ennustaminen on helpompaa kuin esimerkiksi yläkouluissa ja lukioissa sekä henkilöstöravintoloissa, joissa ruokailijamäärä vaihtelee päivästä riippuen.

Myös ruokailija voi vaikuttaa hävikin syntymiseen olennaisesti ottamalla lautaselleen vain sen verran ruokaa, minkä syö. Jos jokainen Turun kaupungin koululainen (18 000 lasta tai nuorta) ja päiväkotilapsi (5 000 lasta) jättää lautaselleen yhden ruokalusikallisen perunamuusia, päätyy muusia biojätteeseen yhdellä aterialla yhteensä 293 kg. Nelihenkiselle perheelle, joka syö perunamuusia säännöllisesti kerran viikossa, tämä määrä riittäisi yhteensä seitsemäksi vuodeksi.

Lisätiedot: palvelujohtaja Paula Juvonen, 044 907 5900

Arkea Oy tuottaa ruoka-, siivous-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluja Lounais-Suomen suurimpana alan yrityksenä ja työnantajana. Olemme 1200 työntekijän voimin läsnä asiakkaamme arjessa. Toimimme yli 300 rakennuksessa, 600 000 neliössä, 3 miljoonassa tilakuutiossa ja valmistamme päivittäin 52 000 ateriaa. Kannamme vastuun asiakkaistamme ja ympäristöstä sekä tiedostamme eettisen ja yhteiskunnallisen vastuumme.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs