Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Arkea ja Lindrothin puutarha tempaisivat hävikin pienentämiseksi

Arkea

Arkea ja Lindrothin puutarha tempaisivat hävikin pienentämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 09:49
Julkaisija: Arkea

Valtakunnallisen hävikkiviikon innoittamana Lindrothin puutarha ja Arkea löysivät oivallisen tavan pienentää pellolle jäävää hävikkiä. Arkean Ravintola Nereidissä sekä Luolavuoden ja Luostarivuoren kouluissa on hävikkiteemalla käytetty raaka-aineena Lindrothin puutarhan kasviksia, jotka olisivat muuten torimyyntiin sopimattoman ulkomuotonsa perusteella jääneet pellolle.
 
- Tuntuu hullulta heittää pois hyvänmakuista ja käyttökelpoista tavaraa. Se olisi ehkä halvempaakin, mutta ei sovi kotimaisen ruoan tuottajan ajatusmaailmaan, miettii Lindrothin puutarhan Liisa Lindroth.
 
Hävikin pienentämiseen tähtäävä yhteistyö sopii hyvin myös Arkean arvoihin. Lisäksi Lindrothin puutarhasta hävikkiteemalla ostetut vihannekset, kuten haljenneet kaalit, ovat raaka-aineita, joita Arkean keittiössä käytetään runsaasti.
 
- Meille kyssäkaalin muodolla ei ole merkitystä. Haluamme aidosti tehdä töitä hävikin pienentämiseksi ja ruoan arvostamiseksi. Voimme vaikuttaa siihen kehittämällä omaa toimintaamme, muuttamalla asenteita sekä juuri tämän kaltaisilla tempauksilla, painottaa Arkean palvelujohtaja Paula Juvonen.
 
Yhteistyö on kummallekin toimijalle päänavaus.
 
- Meillä ei ole ollut vastaava yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Kyseessä on kuitenkin yhteinen hyvä, joten en ole pahoillani, jos joku muukin taho on kiinnostunut vastaavasta yhteistyöstä, vinkkaa Lindroth.
 
Lindrothin Puutarha on Turun Maariassa toimiva perheyritys, joka tuottaa laadukkaita isoja salaatteja, vihanneksia ja yrttejä.
 
Lisätiedot:
Arkean palvelujohtaja Paula Juvonen, 044 907 5900
Lindrothin puutarha, Liisa Lindroth, 040 092 8449

Arkea Oy tuottaa ruoka-, siivous-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluja Lounais-Suomen suurimpana alan yrityksenä ja työnantajana. Olemme 1200 työntekijän voimin läsnä asiakkaamme arjessa. Toimimme yli 300 rakennuksessa, 600 000 neliössä, 3 miljoonassa tilakuutiossa ja valmistamme päivittäin 52 000 ateriaa. Kannamme vastuun asiakkaistamme ja ympäristöstä sekä tiedostamme eettisen ja yhteiskunnallisen vastuumme.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs