Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Apolifoorumi 2015: Apoli-tunnustus Lahden Rautatienkadun yrittäjille

Lahden kaupunki

Apolifoorumi 2015: Apoli-tunnustus Lahden Rautatienkadun yrittäjille

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2015 klo 15:46
Julkaisija: Lahden kaupunki

Vuoden 2015 Apolifoorumi järjestettiin tiistaina 20.10. Fellmanniassa. Foorumin tämän vuoden teema oli Värikäs kaupunki. Tilaisuudessa julkistettiin AleksiBoksi-ideakilpailun voittaja ja vuoden APOLI-tunnustuksen saaja. Foorumin kutsupuhujia olivat Lahti-värityskirjan tekijät Heidi Kontulainen ja Marjo Järvinen.

AleksiBoksi-ideakilpailuun saatiin kilpailuaikana kuusi ehdotusta. Päijäthämäläisille muotoilijoille tarkoitetulla kilpailulla haettiin uutta monikäyttöistä symbolia Aleksanterinkadulle. Kilpailun voitti Loisto-niminen ehdotus, jonka on suunnitellut lahtelainen muotoilija Tapio Anttila. Palkintolautakunta piti kauniin ehdotuksen ansioina sopivuutta katutilaan sekä monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Lisäksi Loisto-ehdotus muodostaa toteutuessaan tuntomerkin Aleksanterinkadulle. Toiselle sijalle kilpailussa tuli Studio Pennan Viki-Boxi-ehdotus ja kolmannelle sijalle Juri Karisen Aleksi-Ikkunat-ehdotus.

AleksiBoksi-ehdotukset olivat myös yleisön äänestettävissä syyskuussa 2015. Yleisönsuosikkina palkittiin Virta-ehdotus, jonka ovat suunnitelleet Laura Ihalainen, Saara Jokinen ja Heidi Kontulainen. Ehdotuksia äänesti 181 henkilöä ja Virta sai äänistä 34 %.

Apolifoorumissa luovutettiin myös Apoli-tunnustus, joka on vuosittain jaettava palkinto rakennetun ympäristön hyväksi tehdystä työstä. Tunnustus myönnettiin Lahden Rautatienkadun kivijalkayrittäjille. Rautatienkadun kivijalkakauppiaat ovat onnistuneet hyvän mielen tuottamisessa Rautatienkadun jalankulkijoille. Kivijalkakaupat Rautatienkadun varrella näkyvät näyteikkunoissa ja joskus myös kadulla. Kauniisti ja harkiten toteutetut somistukset houkuttelevat kävelylle keskustan kaduille ja edistävät siten elävää kaupunkikulttuuria.

Apolikukilla palkittiin neljä toimijaa

Apolifoorumissa jaettiin myös kolme Apolikukkaa, joiden saajat ovat osaltaan edistäneet muutosta värikkäämpään suuntaan. Apolikukat myönnettiin seuraaville toimijoille:

• Päivi Koskikalliolle Zebra-liikkeen houkuttelevista näyteikkunasomistuksista.

• As Oy Vapaudentie 20:lle, As Oy Vesijärvenkatu 26:lle ja isännöitsijä Jussi Stuckille Vesijärvenkadun katujulkisivun yhtenäisestä kesäkukkaistutuksesta.

• Kaupunginpuutarhuri Hannu Neuvoselle pitkäjänteisestä ja luovasta työstä kaupunkilaisten, kaupunkikulttuurin ja viherympäristön hyväksi.

 

Lisätietoja
Kaavoitusarkkitehti Päivi Airas
p. 050 518 4447
etunimi.sukunimi@lahti.fi

Lisätietoja AleksiBoksi-ideakilpailusta kilpailusivulla.

 

- - -

Lahden arkkitehtuuripoliittisen ohjelman (APOLI Lahti) tarkoitus on parantaa rakennetun ympäristön laatua ja edistää ympäristön erityispiirteinen parempaa huomioimista. Siihen sisältyy vaatimus laadukkaasta ympäristöstä ja asukkaiden elämän laadun parantamisesta sen avulla.

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs