Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ympäristö ja luonto » Ahveniston moottorirataa ei voi YVAta

Hämeen ympäristökeskus

Ahveniston moottorirataa ei voi YVAta

Julkaistu: 06.04.2009 klo 15:00
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Ahveniston moottoriradan ympäristöluvan tarkistus on vireillä Hämeenlinnan seudullisessa ympäristötoimessa. Luvan tarkistuksen yhteydessä on tullut esiin myös kysymys siitä, pitäisikö moottoriradan ympäristövaikutukset nyt selvittää YVA-lain mukaisessa arviointimenettelyssä. Sen vuoksi Hämeenlinnan seudullinen ympäristötoimi pyysi Hämeen ympäristökeskukselta päätöstä asiassa.

Ahveniston moottoriradan ympäristöluvan tarkistus on vireillä Hämeenlinnan seudullisessa ympäristötoimessa. Luvan tarkistuksen yhteydessä on tullut esiin myös kysymys siitä, pitäisikö moottoriradan ympäristövaikutukset nyt selvittää YVA-lain mukaisessa arviointimenettelyssä. Sen vuoksi Hämeenlinnan seudullinen ympäristötoimi pyysi Hämeen ympäristökeskukselta päätöstä asiassa. Päätöksessään ympäristökeskus katsoo, että Ahveniston moottoriradan toistaiseksi voimassa olevan ympäristöluvan tarkistamisen yhteydessä ei voida soveltaa ympäristövaikutusten arviointimenettelyä.

YVA-lain mukaan YVA-menettelyä voidaan soveltaa harkinnanvaraisesti jo toteutetun hankkeen olennaiseen muutokseen, joka aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristövaikutuksia. Koska moottoriradan toiminta ei ole olennaisesti muuttunut, vaan pysynyt pääosin samanlaisena kuin sille on vuonna 2001 myönnetty ympäristölupa, edellytyksiä YVA-menettelyn soveltamiselle ei ympäristökeskuksen käsityksen mukaan ole.

Valitusoikeus päätöksestä on tässä vaiheessa vain hankkeesta vastaavalla Hämeenlinnan liikuntatoimistolla. Ne, jotka voivat aikanaan valittaa hankkeen ympäristölupapäätöksestä, voivat tuolloin valittaa samassa yhteydessä myös ympäristökeskuksen nyt tekemästä YVA-päätöksestä.

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

YVA-päätös (pdf-tiedosto, 94 kB)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs