Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen Lahdessa

Lahden kaupunki

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2014 klo 14:01
Julkaisija: Lahden kaupunki

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraili Lahdessa ja tutustui päivän aikana muun muassa lahtelaiseen muotoilu- ja cleantech-osaamiseen. Ministeri Grahn-Laasonen pitää lahtelaista toimintatapaa - muotoilun, ympäristöosaamisen ja yritystoiminnan yhdistämistä - hyvänä esimerkkinä muualle Suomeen.

Keskusteluissa kaupungin edustajien kanssa oli esillä muun muassa Suomen Ympäristökeskuksen (SYKE) toimintojen alueellistaminen Lahteen. Lahden seutu on Suomen johtava ympäristökaupunki niin tutkimuksen, liiketoiminnan kuin kaupungin pitkäaikaisen strategisen kehittämisen myötä. SYKE olisi erinomainen tapa hyödyntää tarkoituksenmukaisesti Senaatin omistamia puolustusvoimilta vapautuvia Hennalan kiinteistöjä. Myös lahtelainen korkeakouluosaaminen tukisi SYKE:n toimintaa.

Ympäristöministerille esiteltiin myös valtatie 12:n eteläisen kehätien suunnitelmia ja Lahden radanvarren alueen kehittämistä.

Päivän aikana ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraili Kujalassa tutustumassa LABIO Oy:n kompostointilaitokseen, muotoilija Tapio Anttilan toimitiloissa sekä Polttimo Oy:ssä.

 

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs