Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Vesiliikenneonnettomuuksissa menehtyi viime vuonna 53 henkilöä

Trafi

Vesiliikenneonnettomuuksissa menehtyi viime vuonna 53 henkilöä

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 10:44
Julkaisija: Trafi

Vuonna 2014 sattui 1 932 vesiliikenneonnettomuutta, ja niissä kuoli 53 henkilöä.  Kahden edellisen vuoden positiivinen kehitys ei siis enää jatkunut. Vesiliikenneonnettomuuksien määrät palasivat lähelle pidemmän ajan keskiarvoa erityisesti synkän loppuvuoden ansiosta. Vuonna 2014 oli 266 onnettomuutta ja 6 kuollutta enemmän kuin vuonna 2013.

Vuonna 2014 vesiliikenneonnettomuuksissa menehtyi 3 naista ja 50 miestä. ”Ne, ketkä 1960- ja 70-luvuilla ovat lapsuutensa veneilleet liiveittä ja selvinneet hengissä, jatkavat perinnettä nykyisin kalareissuillaan ja päätyvät tilastoihin. Iän myötä näiden tarzanien uimakunto on huvennut, mutta rohkaisua ja uskoa omiin kykyihin saattaa löytyä pullosta. Toivottavasti nykypäivän lapset ja nuoret pitävät kiinni toisenlaisesta perinteestä ja käyttävät liivejä myös varttuneempina”, toteaa yksikönpäällikkö Ville Räisänen.

Lähes kaikki onnettomuudet tapahtuivat moottori- ja soutuveneille. Onnettomuus sattui useimmiten veneen kaatumisen tai kallistuman vuoksi, mutta törmäyksiä, pohjakosketuksia tai muiksi tapahtumiksi luokiteltuja onnettomuuksia oli tavallista enemmän. Myös viime vuonna suurin osa onnettomuuksista johtui joko toimintavirheestä tai alkoholin vaikutuksesta.

Ennakkotietojen perusteella vuosi 2015 on alkanut tutuissa merkeissä

Poliisin tietoon tulleissa vesiliikenneonnettomuuksissa on tammi-huhtikuussa 2015 menehtynyt 4 henkilöä, mikä oli 2 enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Näistä 2 oli Suomen merialueilla ja 2 sisävesialueilla. ”Mediasta on myös näiden lisäksi kuultu ja luettu uutisia vesiliikenneonnettomuuksista. Valtaosa veneilykaudesta on kuitenkin vielä edessä ja tilastojen parantamiseen on kaikki mahdollisuudet olemassa, kunhan vesillä liikkujat muistavat huolehtia omasta turvallisuudestaan” toteaa Räisänen.

Kertaa videolta turvallisen veneilyn perusperiaatteet

Veneilyssä tärkeitä turvallisuustekijöitä ovat veneilijän vastuullisuus, terve järki ja harkintakyky. Vastuu veneestä ja siinä olevien henkilöiden turvallisuudesta kuuluu aina kipparille.

Trafi on tehnyt lyhyen videon turvallisen veneilyn perusperiaatteista. Video on julkaistu Trafin Youtube-kanavalla, ja se löytyy osoitteesta https://youtu.be/xKMq5eyni6s

Lisätietoja

yksikönpäällikkö Ville Räisänen, p. 029 5346 457, ville.raisanen (at) trafi.fi, Twitterissä @villeraisanen

Tilastot http://www.trafi.fi/tietopalvelut/tilastot/vesiliikenne/vesiliikenneonnettomuudet

 

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs