Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Trafi haluaa pelastusliivit pakollisiksi myös pieniin veneisiin

Trafi

Trafi haluaa pelastusliivit pakollisiksi myös pieniin veneisiin

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2013 klo 09:25
Julkaisija: Trafi

Suurin osa kuolemaan johtaneista vesiliikenneonnettomuuksista tapahtuu pienillä avoveneillä veneileville ja suurimmassa osassa tapauksista oikein päälle puetut pelastusliivit olisivat estäneet hukkumisen. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mielestä vesikulkuneuvojen perusvarustus pitäisi pelastusliivien osalta ulottaa koskemaan kaikkia vesikulkuneuvoja, myös pieniä moottori- ja soutuveneitä. Pienissä veneissä kelluntapukineiden käytön tulisi olla pakollista.

”Veneen kallistuma tai kaatuminen on vuodesta toiseen syynä suurimmassa osassa kuolemaan johtaneita veneilyonnettomuuksia”, kertoo yksikönpäällikkö Ville Räisänen: ”Tilastojen mukaan vesillä kuolee keski-ikäinen tai vanhempi mies pienellä veneellä, sisävesillä, humalassa ja ilman pelastusliivejä.”

"Pelastusliivien käyttämiseen tulisikin saada asennemuutos aikaiseksi. Trafin tavoitteena on, että tulevaisuudessa pelastusliivien käyttö veneillessä on yhtä itsestään selvää kuin turvavyön käyttö autoillessa on nykyisin”, summaa Räisänen: ”Trafin tarkoituksena on tukea tämän asennemuutoksen syntymistä nyt myös lainsäädännöllisin toimin ja alammekin ajaa muutosta, joka toisi pelastusliivien käytön pakolliseksi erityisesti riskialttiimmilla venetyypeillä liikuttaessa.”

Laissa pelastusliivien käyttöpakkoa ei tällä hetkellä ole eikä soutuveneiltä tai pieniltä purjeveneiltä edellytetä edes liivien mukanaoloa.

Viime vuoden kylmä kesä hyvä veneilijöille

Viime vuonna vesiliikenneonnettomuuksissa kuoli 42 huviveneilijää, mikä oli tavallista vähemmän. Keskimäärin vuodessa veneilyonnettomuuksissa menehtyy 50-60 henkilöä.

Vuoden 2012 vahvistetut vesiliikenneonnettomuustilastot Trafin nettisivuilla http://www.trafi.fi/palvelut/tilastot/merenkulku.

 

Lisätietoja:
yksikönpäällikkö Ville Räisänen, puh. 029 534 6457, ville.raisanen(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs