Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Suomalaiset ja venäläiset meripelastajat harjoittelevat Kotkan vesillä

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Suomalaiset ja venäläiset meripelastajat harjoittelevat Kotkan vesillä

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2013 klo 12:10
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kutsu lehdistölle seuraamaan meripelastusharjoitusta 28.9.2013 Kotkan vesillä

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu järjestää Rajavartiolaitoksen, vapaaehtoisten meripelastajien sekä muiden yhteistyötahojen kanssa suuronnettomuusharjoituksen 28.9.2013 Kotkan edustalla. Harjoitus on osa RESCOP-projektia, jossa kehitetään muun muassa vapaaehtoista meripelastustoimintaa Kronstadtiin, Venäjälle. Kotkan meripelastusyhdistys kouluttaa ja kesän 2013 aikana Kronstadtin vapaaehtoisia meripelastajia omalla kalustollaan, ja harjoitus on osa viimeistä koulutusviikonloppua. Kronstadtin vapaaehtoiset osallistuvat harjoitukseen Kotkan yhdistyksen yksiköiden mukana.

Harjoituksen skenaariona on vesibussin karilleajo, minkä seurauksena alus vaurioituu ja sen kyydissä olevat ihmiset on evakuoitava. Harjoitusaiheina tulevat olemaan etsintä, hätähinaus, potilas-triage ja ensiapu, veden varaan joutuneiden etsintä, evakuointi, pelastussukellus (pelastuslaitos), vauriontorjunta sekä tutkinnan turvaaminen.

Harjoitusta johtaa Rajavartiolaitos ja harjoitukseen osallistuu Rajavartiolaitoksen yksiköiden lisäksi Kotkan, Haminan, Loviisan ja Kronstadtin vapaaehtoiset meripelastajat sekä Kymenlaakson poliisi- ja pelastuslaitokset.

Lehdistöä kutsutaan seuraamaan harjoitusta paikan päälle. Vesibussille mahtuu muutama toimittaja, ja harjoitusta voi seurata myös Kotkan merivartioasemalta käsin, josta käsin harjoitusta johdetaan. Hyvä tilaisuus kokemukselliseen seuraamiseen on myös osallistua harjoituksen maaliryhmään vesibussissa.

Lisätiedot

Harjoituksen pääsuunnittelija, tutkimuspäällikkö Mirva Salokorpi, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, mirva.salokorpi@kyamk.fi, P. 044 702 8513 (harjoituksen tausta ja tavoitteet, venäläisten vapaaehtoisten kouluttaminen sekä RESCOP-hanke)

Harjoituksen johtaja, yliluutnantti Jarmo Häkkinen, Johtokeskus/MRSC Helsinki, Suomenlahden merivartiosto, jarmo.hakkinen@raja.fi, P. 071 872 6902 (harjoituksen kulku ja johtaminen, meripelastustoiminta)

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs