Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Stefan Lindfors hitsaa tuhannennen lahjoittajan nimilaatan Symbiosikseen

Turun kaupunki

Stefan Lindfors hitsaa tuhannennen lahjoittajan nimilaatan Symbiosikseen

Kutsu.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 10:45
Julkaisija: Turun kaupunki

Saaristomeren suojelua edistävä Symbiosis-monumentti on löytänyt lopullisen sijoituspaikkansa. Taiteilija Stefan Lindforsin entiselle kotikaupungilleen Turulle lahjoittama taideteos on jatkossa nähtävillä Aurajoen varrella, Forum Marinumin aukion rannassa ja Suomen Joutsenen välittömässä läheisyydessä. 

Symbiosiksen pintaan kerätään noin 3500 nimilaattaa, joiden tuoton Saaristomeren Suojelurahasto ohjaa konkreettisiin Saaristomeren suojelutoimiin. Laattoja on lahjoitettu jo noin 1000 kappaletta, joista suurin osa on nimikoitu ja kiinnitetty monumenttiin. Teoksen paljastivat Turun Itämeri-päivillä kesäkuussa 2014 Suomen ja Viron pääministerit Jyrki Katainen ja Taavi Rõivas, ja tähän mennessä Symbiosis on kerännyt Saaristomeren suojeluun jo 100 000 euroa.

Media on tervetullut tapaamaan taiteilija Stefan Lindforsia ja tutustumaan teoksen pysyvään sijaintiin tiistaina 13.10.2015 kello 10.30 Merikeskus Forum Marinumin Ravintola Daphneen (osoite: Linnankatu 72, Turku). Tilaisuuden yhteydessä taiteilija kiinnittää Symbiosikseen järjestyksessä tuhannennen lahjoitetun laatan.

Tilaisuuden alussa kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen miia.alhanen@turku.fi

Lisätietoa Symbiosis-monumentista ja kuvia teoksen paljastustilaisuudesta 3.6.2014: www.saaristomerensuojelurahasto.fi/symbiosis

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs