Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Merenkulun turvallisuutta lisätään koulutuksella

Turun ammattikorkeakoulu

Merenkulun turvallisuutta lisätään koulutuksella

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2016 klo 10:39
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kansainvälisen OnBoard-Med -hankkeen tavoitteena on lisätä merenkulun turvallisuutta Itämeren alueella.  Tähän pyritään harmonisoimalla, kehittämällä ja uudistamalla Itämeren alueen laivojen ja merenkulun terveydenhuoltoon, työturvallisuuteen liittyvää koulutusta Itämeren alueella. Turun ammattikorkeakoulu toteuttaa kaksivuotista hanketta yhteistyössä Ahvenanmaan, Viron ja Latvian kanssa. Partnerina ovat Högskolan på Åland, Estonian Nautical School, Riga Stradins University ja Latvian Maritime Academy.

 

Merenkulkuun yleisesti liittyvät hätätilanteet ovat keskeisenä osana projektia. Henkilöstön osaamisvaatimukset ovat kasvaneet ja ammattitaidon ylläpitämisestä ja kehittämisestä on tullut entistä tärkeämpää. Rahti- ja matkustajalaivaliikenne Itämerellä kasvaa ja öljykuljetukset lisääntyvät. Rahtilaivoilla henkilöstömäärät vähenevät ja matkustajalaivoilla ikääntyneiden matkustajien osuudet kasvavat.

 

Samanaikaisesti mahdollisuudet uuden teknologian hyödyntämiseen hätätilanteissa ovat lisääntyneet, kuten etäkonsultaatiomahdollisuudet ja defibrillaattorien ja muiden teknisten apuvälineiden hyödyntäminen. Tarve rajat ylittävälle yhteistyölle ja koulutuksen harmonisoinnille kansainvälisillä työmarkkinoilla on ilmeinen. Hankkeessa kartoitetaan Itämeren alueen laivojen matkustajien ja henkilökunnan sairastumisia, loukkaantumisia ja niiden hoitomenetelmiä sekä laivatyön turvallisuutta hätätilanteissa sekä kehitetään koulutusta vastaamaan näihin tarpeisiin.

 

Hankkeessa suunniteltavat opintokokonaisuudet koskevat mm. laivoilla työskentelevien sairaanhoitajien ja perämiesten lääkinnällisiä valmiuksia, ensihoitoa, potilasturvallisuutta, työturvallisuutta ja meriturvallisuutta. Meritekniikan opetuksen kehittämisen avulla tilanteiden riskitilanteiden hallinta paranee ja niitä voidaan välttää.

 

Lopputuloksena saadaan näyttöön perustuvia opintokokonaisuuksia sairaanhoidon, ensihoidon, merenkulun ja meritekniikan opetukseen alueen oppilaitosten ja korkeakoulujen käyttöön ja parannetaan potilas- ja merenkulun turvallisuutta Itämeren alueella.   

 

Lisätietoja

Suvi Kivelä, hankeasiantuntija

suvi.kivela@turkuamk.fi

p. 040 3550525                                                                                                                                                                                                   

 

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs