Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Mamkin aurinkosähkövene esillä Stellan Tähtitorilla ma 23.6.

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin aurinkosähkövene esillä Stellan Tähtitorilla ma 23.6.

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 08:36
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Aurinkosähköveneiden MM-kilpailuihin Alankomaihin sekä Monte Carlo Cupiin Monacoon kesällä 2014 suuntaava Mikkelin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden rakentama aurinkosähkövene on esillä kauppakeskus Stellassa maanantaina 23.6. Paikalla on myös kilpailutiimin jäseniä kertomassa veneen rakentamisesta, ominaisuuksista ja valmistautumisesta itse kilpailuihin.

Midnight Sun Mamk tiimi osallistuu Alankomaissa Dong Energy Solar Challange –kilpailuun, jota kutsutaan myös aurinkosähköveneiden MM-kisoiksi. Tänä vuonna kisat alkavat 28. kesäkuuta Blauwestadista ja päättyvät 5. heinäkuuta Leeuwardeniin. Kilpailussa on sekä kestävyys- että nopeusajoja. Monte Carlo Cup on Alankomaiden kisan jälkeen 10. – 12.7.

Tavoitteena voitto

Dong Energy Solar Challenge järjestetään joka toinen vuosi. Edellisessä kilpailussa 2012 Mamk sijoittui yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa luokassaan kolmanneksi. Tuolloin matkaa hidasti veneen potkuriin tarrautuneen irtoköyden repiminen irti. Nyt opiskelijat pyrkivät varautumaan yllätyksiin entistä paremmin.

- Tänä vuonna tavoitteena on voitto, vene on 80kg kevyempi ja tekniikaltaan paljon kehittyneempi, toteaa tutkimusjohtaja Martti Kemppinen Mikkelin ammattikorkeakoulusta.

Uusi vene perustuu samaan rungon muotoon kuin kaksi vuotta sitten. Veneessä on aurinkopaneelein ladattava akku ja sähkömoottori, joka on sijoitettu ruoripotkuriin vesirajan alapuolelle niin, että mekaaniset voimalinjahäviöt on saatu mahdollisimman pieniksi. Veneen runko on tehty hiilikuitumateriaalista, johon on yhdistetty kevyttä luonnonkuitua ja korkkia. Materiaaleja yhdistämällä on pystytty säilyttämään rakenteen keveys ja lujuus. Vajaa 8 m mittainen vene painaa vain 165 kg ilman kuljettajia. Huippunopeus on noin 20 km/h.

Tulevan kesän MM-kilpailuun Mamk ja Kyamk osallistuvat eri joukkueilla. Mamkin vene ja kahdeksan hengen joukkue kisaavat kahden hengen ”Challenge B” luokassa. Tässä luokassa veneissä on kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Vaatimus matkustajalle tuo haasteita veneen suunnitteluun, sillä sen lisäksi, että veneen on oltava nopea, matkustajan on mahduttava kyytiin. Monacon kisassa matkustajaa ei tarvita.

Kisajoukkue Mamkin opiskelijoita

Kisajoukkue ja veneen rakennusryhmä ovat Mamkin prosessi- ja materiaalitekniikan sekä ympäristöteknologian opiskelijoita, joiden tukena on koulun henkilökuntaa. Aurinkosähköveneen rakentaminen ja osallistuminen kansainvälisiin kilpailuihin on yksi esimerkki, mitä opiskelijat pääsevät Mamkissa tekemään ja oppimaan asioita myös käytännössä.

 

Lisätietoja, videoita ja kuvagallerioita aurinkoveneestä:

 

Kotisivut: www.mamk.fi/solarboat

Facebook: www.fb.com/solarboatmamk

 

Lisätietoja kilpailuista:

http://www.dongenergysolarchallenge.com/teams/challenge-b-eng

http://www.solar1races.com/open-class/

 

Lisätietoja:

 

Tutkimusjohtaja Martti Kemppinen, 040 563 2172, martti.kemppinen@mamk.fi

Tutkimuspäällikkö Kari Dufva, 050 312 5122, kari.dufva@mamk.fi

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs