Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Liikennelabra laajenee merelle ja ilmaan – RPAS-mobiilisovellus ja Saarikyyti-palvelu uusimmat tulokkaat

Trafi

Liikennelabra laajenee merelle ja ilmaan – RPAS-mobiilisovellus ja Saarikyyti-palvelu uusimmat tulokkaat

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2016 klo 12:15
Julkaisija: Trafi

Trafi laajentaa Liikennelabra-kokeilualustaa tieliikenteen lisäksi muihin liikennemuotoihin. Tuoreimpina tulokkaina Saarikyyti-palvelu ja RPAS-mobiilisovellus.

Liikennelabra-kokeilualusta toimii Suomen ikkunana liikkumisen ja logistiikan kokeiluille. Yhteinen kokeilualusta lisää tietoisuutta käynnissä olevasta aktiviteeteista ja tukee uudentyyppisten liiketoimintaekosysteemien syntymistä. ”Liikennelabran vetovastuu siirtyi ministeriöltä Trafille huhtikuun alussa ja halusimme heti laajentaa kokeilut kattamaan kaikki liikennemuodot. On hienoa, että jo nyt olemme päässeet edistämään meriliikenteen ja ilmailun kokeiluja yhdessä yrittäjien kanssa”, kertoo Trafin tietojohtaja Juha Kenraali. ” Haluamme lisää aktiivisia toimijoita mukaan Liikennelabraan, joten kannustan ottamaan rohkeasti meihin yhteyttä kokeiluihin liittyvissä asioissa.”

Ilmatilarakenne tutuksi mobiilisovelluksella

Trafi julkaisee kuluvan vuoden aikana ilmaisen mobiilisovelluksen kauko-ohjatun ilma-aluksen ja lennokin lennättäjille.

”Kauko-ohjattujen lennokkien ja niiden lennättäjien lukumäärä on lisääntynyt moninkertaisesti, kun multikopterien myynti on räjähtänyt niin Suomessa kuin maailmallakin. Säädökset ja ilmatilarakenne tuodaan osaksi normaalia arkea mobiilisovelluksen avulla sekä ammatinharjoittajille että harrastelijoille” kertoo Trafin johtava asiantuntija Jukka Hannola.

Sovelluksen avulla harrastajia ohjataan lennättämään turvallisiin paikkoihin, mikä lisää turvallisuutta niin yleisön kuin muunkin ilmailun suhteen. Lisäksi ilma-aluksen lennättäjä voi suunnitella tulevaa operaatiota selaamalla karttapohjaa ja tutustumalla lentoalueeseen ja mahdollisiin rajoituksiin.

Saarikyyti yhdistää vesiliikenteen liikkumistarpeet ja kyytien tarjoajat

Vesiliikenteen joustavalla kyytipalvelulla perille pääsevät niin asukkaat, lomalaiset, turistit kuin tavaratkin. Mobiilisovelluksella kyydin voi tilata joko nopealla aikataululla tai jatkuvana tilauksena pitkälle tulevaisuuteen. Tilaajat voivat olla niin yksittäisiä liikkujia kuin isoja julkisen sektorin toimijoitakin. Kyytien tarjoajat voivat olla niin pienten veneiden kuin isompienkin saaristoalusten kippareita.

”Upeat saaristomme ansaitsevat parempia liikkumismahdollisuuksia. Haemme juuri rahoitusta, jotta voisimme käynnistää pilottikokeilun tämän tai viimeistään ensi vuoden aikana", kertoo Appila Oy:n toimitusjohtaja Raimo Tengvall.

Lisätietoja

http://www.trafi.fi/liikennelabra

 

Liikennelabra

Trafi, tietojohtaja Juha Kenraali, juha.kenraali (at) trafi.fi, p. 029 5347 162. Twitterissä https://twitter.com/JuhaKenraali

 

RPAS-mobiilisovellus

Trafi, johtava asiantuntija Jukka Hannola, jukka.hannola (at) trafi.fi, p. 029 5347 063

 

Saarikyyti-palvelu

Appila Oy, toimitusjohtaja Raimo Tengvall, raimo.tengvall (at) gmail.com, p. 044 060 7822

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs