Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Veneily » Honda Motor Europe julkistaa uudistuneen BF2.3 -perämoottorin

Oy Otto Brandt Ab

Honda Motor Europe julkistaa uudistuneen BF2.3 -perämoottorin

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 09:00
Julkaisija: Oy Otto Brandt Ab

Honda on uudistanut mallistonsa pienimmän 2.3 -hevosvoimaisen moottorinsa. Uusi moottori on entistä helppokäyttöisempi ja sen toimintasäde on kasvanut.

Uusi BF2.3 pitää sisällään kiinteän, 10 % suuremman polttoainesäiliön ja käyttöä helpottavan, suuremman polttoainesäiliön täyttökorkin. Lisäksi moottorin suojakoppa on uudelleen muotoiltu, ja noudattaa nyt samaa muotokieltä

Hondan muiden perämoottorimallien kanssa. Muita parannettuja yksityiskohtia ovat mm. uusi moottorin öljynvalutusproppu, EPA standardin mukainen polttoaineputki ja huohottimella varustettu kytkinkotelo.

Hondan luotettava ja hiljainen uusi BF2.3 on pinnoitettu neljällä eri maalikerroksella, mikä takaa parhaimman suojan suolavettä ja auringon UV-säteilyä vastaan. Myös moottorin teho-paino -suhde on luokkansa kärkeä.

Honda BF2.3 on 1-sylinterinen, kannen yläpuolisilla venttiileillä varustettu ja kokoluokkansa ainoa ilmajäähdytteinen perämoottori. Iskutilavuus on 57 cc, sylinterin halkaisija 45 mm ja iskunpituus 36 mm. Kokoluokassaan ainoana siinä on myös keskipakoiskytkin 2.42:1 välityssuhteella. Moottori kääntyy täydet 360°, mikä helpottaa hallittavuutta ja peruuttamista. Kaasun käyttö tapahtuu perinteisesti kaasukahvasta.

Moottorin käynnistys tapahtuu manuaalisesti narukäynnistyksellä, polttoaineen syötöstä huolehtii kaasutin ja sytytys on transistoripohjainen. Moottori on varustettu myös entuudestaan tutulla ja käytännöllisellä öljytason tarkistusikkunalla.

Kuten edeltäjänsäkin, uudistunut BF2.3 on saatavilla lyhyt- (15 tuumaa / 38 cm) ja pitkärikisenä (20 tuumaa / 51 cm), kuivapainojen ollessa vastaavasti 13,5 kg ja 14 kg. Moottorin helpon kuljetettavuuden takaa poikkeuksellisen keveyden lisäksi sen ergonominen muotoilu ja tukeva kantokahva. Moottori on helppo nostaa veneen perään ja sieltä pois.

Suositeltu maksimikierrosalue sijoittuu 5 000 – 6 000 RPM välille, moottorin tuottaessa maksimitehonsa 2,3hp / 1,7kW 5 500 RPM kohdalla.

Uudistunut BF2.3 julkaistaan Southamptonin venenäyttelyssä 11. syyskuuta ja esitellään pian tämän jälkeen niin Ranskan La Rochelle:n venenäyttelyssä 16. syyskuuta kuin myös Italian Genovan venenäyttelyssä 30. syyskuuta. Moottorin toimitukset alkavat lokakuussa 2015.


Honda on suunnitellut ja valmistanut perämoottoreita yli 50 vuotta, ja vain ja ainoastaan vähäpäästöisimpään 4-tahtiseen moottoritekniikkaan perustuen. BF2.3 -perämoottoria on valmistettu Hosoe:n tehtaalla Japanissa jo yli 203 000 kpl. Hondalla on perämoottorimallistossaan tätä nykyä 19 eri moottorikokoa kokoluokissa 2.3 hv – 250 hv.

honda_bf23_16_02_690

 

Lisätietoja:
Pasi Partanen
Tuotepäällikkö
Honda-perämoottorit
Oy Brandt Ab
020 7757 208
pasi.partanen@brandt.fi


Honda BF2.3 -kuvat ladattavissa alla olevasta linkistä:
http://media.brandt.fi?w=MWOe99C

Liitetiedostot

Oy Brandt Ab tuo maahan Honda-moottoripyöriä, -perämoottoreita, -mönkijöitä, -puutarhakoneita, -generaattoreita, -vesipumppuja, -lumilinkoja ja -paikallismoottoreita, Yanmar-meridieselmoottoreita, -perävetolaitteita ja -teollisuusmoottoreita, Arai-kypäriä, Ligier- ja Due-mopoautoja sekä Torqeedo-sähköperämoottoreita.

Oy Brandt Ab on osa vuonna 1905 perustettua Otto Brandt -konsernia, johon kuuluvat Oy Brandt Ab, TerhiTec Oy (Terhi- ja Silver-veneet), Polaris-maahantuoja Brandt-Polaris Oy sekä Suomen suurin vene-, moottoripyörä- ja mönkijätalo Bike World Oy.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs