Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Ylä-Lapin riekkokanta on keskinkertainen

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Ylä-Lapin riekkokanta on keskinkertainen

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2014 klo 11:07
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Ylä-Lapin riekkokanta kasvoi jonkin verran viime vuodesta ja alueelliset erot tasoittuivat. Suurinta kasvu oli Utsjoella, missä parvien poikasosuus oli korkein.

Riekkokanta on nyt keskinkertainen koko Ylä-Lapin alueella. Alueelliset erot riekkojen tiheyksissä ja poikastuotoissa tasoittuivat viime vuoteen verrattuna. Kanta kasvoi edellisestä vuodesta reilusti erityisesti Utsjoella, missä riekkoja havaittiin noin 14–15 neliökilometrillä. Kasvua selittää parvien suuri poikasosuus, joka on noin 74 prosenttia.

Inarissa ja Enontekiöllä kannat pysyivät kutakuinkin yhtä suurina kuin viime vuonna. Inarissa tiheys oli noin 11–12 riekkoa ja Enontekiöllä noin 9–10 riekkoa neliökilometrillä

Metsästäjät laskivat Ylä-Lapin tunturialueiden riekkolinjat kanakoirien avulla kolmen kunnan avoimilla tunturi- ja suoalueilla. Elokuussa laskettiin yhteensä 148 linjaa eli noin 589 kilometriä, jotka kattoivat tasaisesti koko Ylä-Lapin. Riekkoparvia havaittiin 191 kappaletta, ja niissä oli keskimäärin 4,6 yksilöä.

Vuodesta 2008 tehtyä kanakoira-laskentaa koordinoi Metsähallitus. RKTL osallistuu laskennan suunnitteluun sekä käsittelee aineiston ja raportoi tulokset.

Lue lisää RKTL:n verkkosivuilta

Lisätietoja:
tutkija Antti Paasivaara, p. 0295 327 753, etunimi.sukunimi@rktl.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs