Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Yhteisvastuu 2016 käynnistyy partiolaisten ja seurakuntien yhteistempauksilla

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

Yhteisvastuu 2016 käynnistyy partiolaisten ja seurakuntien yhteistempauksilla

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2016 klo 13:11
Julkaisija: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

 

Yhteisvastuukeräys käynnistyy sunnuntaina 7.2. Lippukunnat, eli partion paikallisyhdistykset, järjestävät keräyksen alkaessa erilaisia keräystapahtumia ja -tempauksia yhdessä lähiseurakuntansa kanssa. Tapahtumat ovat kaikille avoimia, ja niiden tuotto menee Yhteisvastuukeräykseen. Yhteisvastuuvaroilla tullaan partiossa torjumaan nuorten syrjäytymistä.

Partio on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittaisen Yhteisvastuukeräyksen kotimaan keräyskohde vuonna 2016. Keräyksen teemana on syrjäytymisen ehkäiseminen. Partiolaiset ympäri Suomen osallistuvat kevään mittaan aktiivisesti keräämiseen ja järjestävät erilaisia tempauksia yhdessä seurakuntien kanssa.

Sata uutta tapaa tehdä partiota

Yhteisvastuukeräysvaroilla toteutetaan hankkeita, joilla pyritään saamaan yhä useampi syrjäytymisvaarassa oleva lapsi ja nuori mukaan partiotoimintaan. Partion tavoitteena on Yhteisvastuukeräyksestä saatujen keräystuottojen avulla kehittää valtakunnallisesti sata uutta tapaa tehdä partiota ja samalla sata tapaa ehkäistä syrjäytymistä. Keräyksen tuotot käytetään paikallisten, syrjäytymistä ehkäisevien, hankkeiden tukemiseen ja toteuttamiseen.

”Partiosta saa kavereiden ja hyvän porukan lisäksi taitoja ja tietoja, jotka auttavat elämässä. Pääkaupunkiseudulla tavoitteenamme on saada Yhteisvastuukeräyksen myötä toimintaan mukaan erityisesti entistä enemmän maahanmuuttajia ja vähävaraisista perheistä tulevia lapsia ja nuoria. Ryhdymmekin nyt aktiivisesti etsimään kumppaneita uusien toimintamuotojen kehittämiseen”, kertoo Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n puheenjohtaja Anna Haavikko.

Tervetuloa mukaan aloitustapahtumiin!

Yhteisvastuu 2016 tempaistaan käyntiin laskiais- ja ystävänpäivätapahtumilla, joita järjestetään eri puolilla pääkaupunkiseutua. Tapahtumissa on messun lisäksi monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Alla muutamia esimerkkejä tapahtumista, kaikki partiolaisten ja seurakuntien yhteistapahtumat on koottu osoitteeseen https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/uutiset/yhteisvastuu-kerays-nakyy-paakaupunkiseudulla-koko-kevaan-ajan  

Sunnuntai 7.2.

Perhemessu ja laskiaistapahtuma Mikaelin kirkossa
Yhteisvastuun aloitusmessu Helsingin Vanhassa kirkossa ja koko perheen tapahtuma Vanhassa kirkkopuistossa
Tommi Läntinen & Friends -konsertti Olarin kirkossa
Perhemessu ja Yhteisvastuun avaustapahtuma Myyrmäen kirkossa
Laskiaisrieha Ylästön seurakuntatalolla

Sunnuntai 14.2.

Rusettiluistelutapahtuma Kanniston koulun kentällä
Partiomessu Pyhän Laurin kirkossa, nokipannukahvit ja ystävänpäiväherkkuja
Lastentapahtuma pomppulinnoineen kauppakeskus Entressessä
Töölön kirkon avajaiset  

 

Lisätietoja:

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n puheenjohtaja Anna Haavikko, gsm 044 545 9049, anna.haavikko@partio.fi

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n järjestöpäällikkö Riikka Nenonen, gsm 044 218 4344

www.partio.fi/yhteisvastuu

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partiossa saa retkeillä luonnossa, nähdä maailmaa ja tutustua uusiin ihmisiin. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella toimivien 130 partiolippukunnan muodostama piirijärjestö, jonka tehtävänä on tukea lippukuntien toimintaa muun muassa koulutusta järjestämällä. Pääkaupunkiseudulla meitä toimii yhteensä noin 11 000 suomenkielistä partiolaista. Partioharrastaminen mahdollistetaan vapaaehtoisvoimin ja pääkaupunkiseudulla teemmekin vuosittain miljoona tuntia vapaaehtoistyötä. Se vastaa noin 600 nuorisotyöntekijän työpanosta.www.pääkaupunkiseudunpartiolaiset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs