Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Yhteislaulutilaisuudet ja kansantanssikonsertit jatkuvat Lappeenrannan kesäteatterilla elokuun jokaisena sunnuntaina

Lappeenrannan kaupunki

Yhteislaulutilaisuudet ja kansantanssikonsertit jatkuvat Lappeenrannan kesäteatterilla elokuun jokaisena sunnuntaina

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Yhteislaulua ja kansantanssia on tarjolla Lappeenrannan kesäteatterilla elokuun jokaisena sunnuntaina. Vaihtuvat kuorot kutsuvat yleisöä koolle laulamaan ja Nuorisoseura Rajan Nuorista kootut kansantanssiryhmät esittävät vauhdikasta ja viihdyttävää kansantanssia. Tilaisuudet ovat yleisölle maksuttomia ja ne järjestetään sunnuntaisin 14.8., 21.8 ja 28.8., yhteislaulutilaisuudet klo 16–17 ja kansantanssikonsertit klo 18–19.15. 

Tunnelmallista yhteislaulua 

Vanhankaupungin päivillä aloitettu yhteislaulutilaisuuksien sarja jatkuu. Seuraavana kuorona esiintyy Lappeenrannan Naislaulajat sunnuntaina 14.8. klo 16–17 vetäjänään ja säestäjänään musiikin monitoimimies Seppo Äikäs

Lappeenrannan Naislaulajien kuoro koostuu iloisesti esiintyvästä joukosta laulua rakastavia naisia. Yhteislaulujen teemana on ”Lauluja naisista”. 

– Joukossa on vanhoja kansanlauluja, uudempaa iskelmää ja kevyttä musiikkia. Yleisölle jaetaan lauluvihkot, joista voi myös esittää toivekappaleita, kertoo Lappeenrannan Naislaulajien toimitusjohtaja Saara Könönen

Yhteislaulutilaisuuksissa Lappeenrannan kesäteatterilla esiintyy Lappeenrannan Naislaulajat sunnuntaina 14.8., Kuoromiehet sunnuntaina 21.8. ja Lappeenrannan Karjalakuoro sunnuntaina 28.8. klo 16–17. Seppo Äikäs vetää ja säestää kaikki yhteislaulutilaisuudet lukuun ottamatta Lappeenrannan Karjalakuoron esiintymistä, jolloin Sari Kaasinen vetää tilaisuuden ja Seppo Äikäs säestää. 

Kansantanssin riemua 

Viime vuonna suuren suosion saaneet kansantanssikonsertit jatkuvat jokaisena elokuun sunnuntaina klo 18–19.15. Luvassa on iloa ja riemua tulvillaan oleva vauhdikas konserttisarja. 

Konserttisarjan taiteellinen johtaja Merja Skyttä on koonnut esiintyvät ryhmät Rajan Nuorten kansantanssiryhmistä. Esiintyvinä ryhminä nähdään Kirjavat, Kimurantti ja Kimara. Sunnuntaina 21.8. vierailevana ryhmänä lavalla nähdään kansantanssiryhmä Keikaus.

Skyttä on toiminut ohjaajana Rajan Nuorissa yhtäjaksoisesti yli 20 vuotta ja on kiertänyt ohjaamiensa ryhmien kanssa erilaisissa tanssitapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomailla. 

Nuorisoseura Rajan Nuoret ry on vuonna 1941 perustettu lappeenrantalainen nuorisoseura, joka esittää eteläkarjalaista kansantanssia tunteella. Seurassa on mukana lapsia sekä aikuisia. Rajan Nuorten ryhmät ovat menestyneet Suomen Nuorisoseurojen kansantanssiryhmien luokitteluissa jo 1990-luvulta lähtien. 

Kesän yhteislaulutilaisuudet ja kansantanssikonsertit ovat osa Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalveluiden Kesäkonsertit 2016 -tarjontaa.

Lisätietoa kaupungin www-sivuilla

http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Kesakonsertit/Kesakonserttien-ohjelma

 

KUVATEKSTI: Lennokasta kansantanssia vuoden 2015 kansantanssikonsertissa.

Kuva: Lappeenrannan kaupunki

 

Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut - Lappeenranta Event

Jorma Kallio puh. 0400 155 597, jorma.kallio@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs