Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Yhteiskunnan kokonaisturvallisuus on laajasti esillä suurtapahtumassa Tampereella

Tampereen Messut

Yhteiskunnan kokonaisturvallisuus on laajasti esillä suurtapahtumassa Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2014 klo 05:15
Julkaisija: Tampereen Messut

KOKONAISTURVALLISUUS – YHTEISKUNTA YHDESSÄ

Tampere toimii vuoden 2015 syyskuussa näyttämönä yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden suurtapahtumalle. Tapahtumakokonaisuuden muodostavat Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 4.–6.9.2015 järjestettävät Kokonaisturvallisuus 2015 -messut sekä samalla viikolla järjestettävät oheistapahtumat ja näytökset. Suurelle yleisölle ja alan ammattilaisille suunnattu tapahtuma tulee näkymään Tampereella laajasti.

Kokonaisturvallisuus 2015 on yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta esittelevä suurtapahtuma. Tapahtumaviikko alkaa jo keskiviikkona 2.9.2015 Tampere-talossa pidettävällä Kaartin soittokunnan konsertilla. Torstaina 3.9.2015 toteutetaan ajankohtaisseminaari kansainvälisen tilanteen vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen. Perjantaista sunnuntaihin 4.–6.9.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa pidettävillä Kokonaisturvallisuus-messuilla on näyttävien osastojen lisäksi monipuolinen ohjelmatarjonta näytöksineen ja seminaareineen. Lauantaina on luvassa myös näyttävä viranomaisten yhteistoimintanäytös Tampereen keskustassa.

– Koko yhteiskuntaa ja meistä jokaista koskettava kokonaisturvallisuus on yhä merkittävämpi asia. Tämän suurtapahtuman tarkoituksena on tuoda tärkeä aihe lähelle ihmisiä ja avata kokonaisuutta ymmärrettävästi sekä lapsille että aikuisille. Teemaan sisältyy kaikki turvallisuus, kuten esimerkiksi kyberturvallisuus, maanpuolustus, luonnonkatastrofit, henkilöturvallisuus ja arjen turvallisuus. Kokonaisturvallisuutta ei ole käsitelty aiemmin tässä laajuudessa, joten tämä suurtapahtuma on hyödyllinen, vaikuttava ja antoisa kokemus jokaiselle. Tapahtuma kokoaa yhteen sekä ammattilaiset että suuren yleisön. Nuoret ovat tärkeä kohderyhmä kokonaisturvallisuuden näkökulmasta, joten tarjoamme maksuttoman sisäänpääsyn messuille kaikille alle 18-vuotiaille, kertoo messutoimikunnan puheenjohtaja, teollisuusneuvos Erkko Kajander.


Kokonaisturvallisuus 2015 on läpileikkaus suomalaisesta kokonaisturvallisuudesta

Kokonaisturvallisuus 2015 esittelee kokonaisturvallisuuden eri osa-alueita kansalaisten, järjestöjen, elinkeinoelämän ja viranomaisten toimesta. Suurtapahtuma tarjoaa kattavan läpileikkauksen suomalaisesta kokonaisturvallisuudesta ja sen toimijoista suurelle yleisölle ja alan ammattilaisille.


Puolustusvoimat toteuttaa taistelunäytöksiä kaikkina messupäivinä

Puolustusvoimat toteuttaa messuilla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina taistelunäytöksiä, jotka vievät messuvieraat toiminnan keskelle. Leopard-panssarivaunut, panssarintorjunta-aseet, ilmatorjuntaohjuspartio ja taistelupelastajat päästävät katsojat komppanian puolustustaistelun mukaan ennennäkemättömällä tavalla. Mukana reserviläisten taistelussa ovat muun muassa Leopard 2A4, Panssarintorjuntaohjus 2000, NLAW-lähipanssarintorjuntaohjus ja Stinger-ilmatorjuntaohjus.


Maanpuolustusmessuista Kokonaisturvallisuus-messuihin

Messujen taustalla on Turvallisuuskomitea. Ensimmäiset maanpuolustusmessut järjestettiin Helsingissä vuonna 1992. Edellinen tapahtuma toteutettiin Lahdessa nimellä Turvallisuus ja Puolustus 2012 -messut. Tampereella vastaava tapahtuma järjestettiin edellisen kerran nimellä Puolustus ja Turvallisuus 2005.

Turvallisuuskomitea päätti huhtikuussa 2013, että Kokonaisturvallisuus 2015 -messut pidetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Päätöstä puolsivat tapahtumapaikan hyvä ja keskeinen sijainti, nykyaikaiset ja monipuoliset tilat sekä Tampereen Messut Oy:n kokemus vastaavan tapahtuman menestyksekkäästä toteuttamisesta. Lisäksi Tampere sijaitsee keskeisellä paikalla toimivien liikenneyhteyksien äärellä ja kaupungissa on monipuoliset mahdollisuudet järjestää messujen lisäksi oheistapahtumia ja yleisönäytöksiä.

Kokonaisturvallisuus 2015 -messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Turvallisuuskomitean, turvallisuus- ja maanpuolustusalan toimijoiden, viranomaisten, järjestöjen ja elinkeinoelämän kanssa.


Kokonaisturvallisuus 2015 -messut 4.–6.9.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut ovat avoinna pe ja la klo 10–18, su klo 10–16. Samalla viikolla on messujen lisäksi muita tilaisuuksia suurtapahtumaan liittyen.


LISÄTIEDOT: www.kokonaisturvallisuus.fi
Facebook: facebook.com/kokonaisturvallisuus

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Twitter: @TampereenMessut

Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005,
veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Erkko Kajander, messutoimikunnan pj, teollisuusneuvos, p. 040 840 4242,
erkko(a)kajander.eu

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs