Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Vi ska gå, löpa och dansa så att Åbo kan ta hem segern 15–31.8.

Turun kaupunki

Vi ska gå, löpa och dansa så att Åbo kan ta hem segern 15–31.8.

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.08.2015 kl. 14:43
Utgivare: Turun kaupunki

Nu behövs insatser från alla åbobor oberoende av ålder och kondition! Från och med den 15 augusti har åboborna två veckor på sig att gå, löpa, spela eller till och med dansa så att Åbo avgår med segern!

Det är fråga om en lekfull utmaning mellan Åbo, Uleåborg, Tammerfors och Vanda, där man tävlar om vem som promenerar längst runt jorden. Kampanjen startar lördagen den 15 augusti kl. 11–15 på Varvstorget.

Under tävlingen samlar man ihop kilometer i grenar, där man tar steg. Det är lätt att samla ihop kilometer i gång och löpning. I andra gånggrenar, t.ex. i vattenlöpning eller i dans kan man använda en stegräknare eller kilometerberäkningar som finns på tävlingssidan.

Startskottet för tävlingen 15.8 kl. 11–15 Varvstorget

Startskottet för kampanjen Hela staden promenerar – jorden runt går lördagen den 15 augusti kl. 11–15 på Varvstorget i samband med evenemanget Turku Triathlon Weekend.Fightback-idrottaren och utmanaren Pekka Hyysalo öppnar kampanjen tillsammans med direktören för fritidssektorn Minna Sartes och den nya idrottsdirektören Markus Kalmari.På programmet stårbl.a. information om kampanjen, uppvärmning, handledning i gångteknik och en gemensam promenad längs åstranden. 

Du kan delta på nätet eller med kort

Under tiden 15.8-31.8. kan du anmäla dig till tävlingen antingen på webben www.turku.fi/sv/promenera-abo-pa-kartan eller genom att hämta ett tävlingskort t.ex. på Åboservicen, på biblioteken, i Impivaara simhall, vid Samppalinna simstadion eller på Kollektivtrafikens servicekontor.

Fina priser

Bland alla deltagare lottas ut fina priser. Du kan vinna bl.a. ett årskort till Sats Elixia, ett tandemhopp, aktivitetsarmband, pulsmätare, motionsbiljetter, Föli-presentkort, årskort till Åbo stads museer, biljetter till Åbo filharmoniska orkester och Stadsteatern. Vid åbodaghemmens och -skolornas egna tävlingar lottas ut priser som barn och ungdomar säkert tycker om.

Målet med kampanjen är att öka vardagsmotionen

Syftet med kampanjen Hela staden promenerar – jorden runt är att motivera stadsborna att öka sin vardagsmotion. Åbo stads samarbetspartner i kampanjen är Yle Turku, kaupunkilehti Turkulainen och Sats Elixia. Åbo stad hoppas att stadsborna i alla åldrar inspireras av tävlingen och alla samarbetspartner är välkomna med för att främja åbobornas aktivitet i vardagen.

Låt oss hålla Åbo i rörelse!

Ytterligare information:

  • Direktör för fritidssektorn Minna Sartes (allmänt om kampanjen), tfn 02 262 0910

  • Idrottsservicechef Minna Lainio-Peltola (idrottsaktivering), tfn 050 554 6254

  • Kommunikationsdirektör Saara Malila (kommunikation), tfn 02 262 7591

 

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs