Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Vepsän uusi kahvilarakennus valmistuu juhannukseksi

Turun kiinteistöliikelaitos

Vepsän uusi kahvilarakennus valmistuu juhannukseksi

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 10:05
Julkaisija: Turun kiinteistöliikelaitos

Vepsän ulkoilusaareen rakennetaan uutta palvelurakennusta joka valmistuu 23.6. Esteettömän rakennuksen sähköä tuotetaan omalla aurinkosähköjärjestelmällä. Uusi rakennus korvaa vanhan kahvilarakennuksen terasseineen.

Vepsän uudessa palvelurakennuksessa on kioski- ja keittiötilat, wc sekä inva-wc/lastenhoitohuone. Rakennuksessa on lisäksi sisä- ja ulkoterassitiloja sekä lukittavat säilytyslokerot repuille ja laukuille. Rakennus on esteetön.

Mökkeilijät ja matkailijat voivat vuokrata palvelurakennuksesta mökin, liinavaatteet ja astiakorin sekä varata saunavuoron. Lainattavana on myös minigolf- ja frisbeegolf -välineitä, mato-onkia, palloja ym. Kuumimpaan loma-aikaan kannattaa varata mökki etukäteen Turun matkailuneuvonnasta.

Kahvilassa on päivittäin tarjolla lämmin lounas, pizzaa ja á la carte -annoksia. Kahvilassa on A-oikeudet.

Rakennukseen saadaan sähköä auringosta

Rakennusprojektissa on pyritty osaltaan edesauttamaan kaupungin hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista. Pääosa rakennuksessa tarvittavasta sähköstä saadaan katolle asennettujen aurinkopaneelien avulla.

-Kahvilan terassin seinään asennetaan näyttötaulu, mistä asiakkaat voivat halutessaan seurata sähkönkulutustietoja, kertoo rakennusprojektista vastaava hankearkkitehti Kaisa Simula.

-Ja koska ollaan saaressa, myös veden käyttöön kiinnitetään erityistä huomiota. Palvelurakennuksen miesten pisuaari toimii vedettömästi.

Rakennuksen ulkomuoto on rauhallinen ja hillitty väritys sulautuu ympäröivään luontoon. Rakennus sijaitsee maastossa siten, että terasseilta aukeaa upea maisema merelle.

-Värimaailmaan on lainattu sävyjä ympäröivästä metsästä ja merestä jotta rakennus istuisi mahdollisimman hyvin ympäristöönsä, Simula kertoo.

Uudisrakennus valmistuu torstaina 23.6. Vanha kahvilarakennus terasseineen puretaan tämän vuoden syksyllä kun saaressa ei ole enää toimintaa. Purku kuuluu kokonaisurakkaan. Rakennusurakan hinnaksi tuli kokonaisuudessaan n. 340 000 euroa. Rakennustyön tilasi Turun Kiinteistöliikelaitos. Urakan suoritti Rakennusliike Kemppe Oy, pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Tommy Gustafsson.

 
Vepsässä uusi 9-korinen frisbeegolfrata

Vepsään on keväällä rakennettu frisbeegolfrata. Saarta kiertävä rata on 9-korinen. Kiekkoja saa lainata panttia vastaan palvelurakennuksesta, pantti 10 €/kiekko.  

Vepsään pääsee m/s Lily -yhteysaluksella kolme kertaa päivässä Aurajoesta. Yhteysalus lähtee Martinsillan alapuolelta päivittäin klo 11, 14 ja 17, ja Vepsään pääsee 28.8. asti. Matkan hinta aikuisilta 15 euroa, lapsilta (0–14v.) 5 euroa.

 

Lisätietoa:

Hankearkkitehti Kaisa Simula
Turun kaupunki
Kiinteistöliikelaitos
p. 044 9074 001, kaisa.simula@turku.fi

Maatilaintarkastaja Timo Sirkiä
Turun kaupunki
Kiinteistöliikelaitos
p. 050 5589 143, timo.sirkia@turku.fi

http://www.visitturku.fi/ulkoilusaari-vepsa_

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs