Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Venäjästä virkkaukseen ja kerettiläisyydestä kehitysapuun – yli sadan esiintyjän tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI jälleen elokuussa

Suomen tietokirjailijat ry

Venäjästä virkkaukseen ja kerettiläisyydestä kehitysapuun – yli sadan esiintyjän tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI jälleen elokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2015 klo 09:15
Julkaisija: Suomen tietokirjailijat ry

Elokuun 26. ja 27. järjestettävä tietokirjallisuuden ajankohtaistapahtuma TIETOKIRJA.FI on yli sadan esiintyjän voimin loppukesän kutkuttavin kirjallisuustapahtuma. Jo viidettä kertaa Tieteiden talolla Helsingissä järjestettävä tietokirjafestivaali pureutuu tänä vuonna valtaan, oli kyse sitten taloudellisesta, sotilaallisesta tai vaikka kielellisestä vallasta. Kaikkiin keskusteluihin vapaa pääsy.

Jo perinteeksi muodostunut tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI on tietokirjallisuuden ajankohtaistapahtuma, jossa tänä vuonna pureudutaan valtaan. Ukrainasta ja Venäjästä ovat keskustelemassa mm. Johannes Remy, Sinikukka Saari ja Juhani Seppänen. Rikkaudesta, vallasta ja veroparatiiseista puhuvat mm. Sirpa Pietikäinen, Esko Seppänen ja Laura Kolbe. Entä keitä päättäjät uskovat? Ja miksei tiedettä uskota? Näitä kysymyksiä pohtivat mm. Anna Kontula, Katja Bargum ja Mikael Fogelholm.

Monipuoliseen ohjelmaan mahtuu keskusteluja niin sananvapaudesta, kerettiläisyydestä, kehitysavusta kuin virkkauksestakin. Unohtamatta vaikkapa jalkapalloilua, arkkitehtuuria tai oppimateriaaleja. Kahden päivän aikana lavalle nousevat esimerkiksi Virpi Siira, Pekka Haavisto, Kirsi Harra-Vauhkonen, Kai Ekholm, Antti Nylén, Jaakko Heinimäki, Atik Ismail ja Vilhelm Helander.

”Tietokirjallisuuden voimaa kuvaa, että tälläkin kertaa esiintyjäjoukko on vaihtunut lähes kokonaan. Uusia tietokirjailijoita on noussut esiin ja pystymme tarjoamaan eri alojen vaikuttajien mielipiteitä tietokirjallisuudesta”, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen.

Elämäni tietokirjat, tietokirjaraati ja muut perinteiset ohjelmanumerot

TIETOKIRJA.FI-tapahtuman perinteisissä ohjelmanumeroissa elämänsä tietokirjat esittelevät uutisankkuri ja kirjailija Matti Rönkä, Helsingin kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto, arkkipiispa Kari Mäkinen ja suurlähettiläs Heikki Talvitie. Sonja Lumme kertoo, miten hänestä tuli tietokirjailija.

Tietokirjaraadissa arvioidaan viisi ajankohtaista tietokirjaa levyraadista tutulla formaatilla.

”Tällä kertaa julkistamme myös raadin arvioimat kirjat etukäteen, jotta niihin on mahdollista tutustua jo ennen tapahtumaa”, Pietiäinen muistuttaa.

TIETOKIRJA.FI
Keskiviikkona 26.8.2015, klo 13–20, Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki)
Torstaina 27.8.2015, klo 11–18, Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki)
Vapaa pääsy
Kaikki esiintyjät ja koko ohjelma: http://www.tietokirja.fi/

TIETOKIRJA.FI-jatkot
Torstaina 27.8.2015, klo 18.30 alkaen, Marian Helmi (Snellmaninkatu 17, Helsinki)
Pirjo Hiidenmaan Tietokirjavisa
Petty Pilgrims live
Vapaa pääsy

Tietokirjat esillä koko tietokirjaviikon 24.8.–30.8.2015

TIETOKIRJA.FI järjestetään osana Kirjan vuoden 2015 tietokirjaviikkoa. Viikko alkaa TIETOKIRJA.FI-etkoilla Helsingin yliopiston Porthanian Tiedekulmassa ja Kansallisteatterin Lavaklubilla maanantaina ja tiistaina 24.–25. elokuuta. Perjantaina 28. elokuuta teemana ovat oppimateriaalit ja lauantaina 29. elokuuta Tietokirjallisuuden edistämiskeskus rahoittaa kahdenkymmenen lasten- ja nuortentietokirjailijan esiintymisen kirjastoissa ympäri Suomen aina Ranualta Hankoon. Sunnuntai 30. elokuuta rauhoitetaan tietokirjan lukemiselle.

Lisätiedot:
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Jukka-Pekka Pietiäinen | toiminnanjohtaja | Suomen tietokirjailijat ry
jukka-pekka.pietiainen@suomentietokirjailijat.fi | 050 543 9891

Järjestelytoimikunnan sihteeri
Ari Häkkinen | tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
ari.hakkinen@suomentietokirjailijat.fi | 040 546 0235

www.tietokirja.fi | www.kirjanvuosi.fi | www.suomentietokirjailijat.fi

_____

TIETOKIRJA.FI-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry, Suomen Kustannusyhdistys, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten Seurain Valtuuskunta, Bibliofiilien Seura, Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus FILI, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen PEN ja Tieteen kieli -projekti.

_____

Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö, jolla on yli 3 100 jäsentä. Yhdistys edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja.

suomentietokirjailijat.fi | Facebook | Twitter

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs