Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Vasas cykelvägskarta i mobilen

Vaasan kaupunki

Vasas cykelvägskarta i mobilen

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.07.2016 kl. 10:12
Utgivare: Vaasan kaupunki

Av Vasa stads cykelkarta publiceras i dag en mobilapplikation. Nu finns kartan över Vasas cykelvägar alltid med i fickan!

I cykelkartapplikationen finns Vasa stads cykelvägnät på en kartbotten. Appen kan du ta i din användning på adressen: kartta.vaasa.fi/pyorailykartta

Lägesdataplanerare Vesa Siirilä från stadens fastighetssektor berättar att applikationen kan användas såväl på mobilen, pekplattan som datorns webbläsare.

Appen har adressökning och lägesbestämning. Sommartid visar kartan med olika färger de med asfalt och sand belagda vägrutterna och på vintern underhållsklassificeringen.

För dem som nyligen flyttat till Vasa eller för dem som besöker staden erbjuder appen en lätt och snabb helhetsbild av cykelvägarna i Vasa. För Vasaborna är det här ett utmärkt verktyg då man planerar arbets- och skolresor och trevliga joggnings- och fritidsrutter, säger Siirilä.

Enligt planeringsingenjör Jyri Mursula finns det för tillfället inga planer på att trycka en pappersversion av cykelkartan. I den elektroniska kartan kan nya vägar uppdateras lätt och på så sätt finns färsk information alltid till förfogande, motiverar Mursula.

Ytterligare information:

Lägesdataplanerare Vesa Siirilä
tfn 040 673 6821, katariina.rauhala@vasa.fi 

 

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs