Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Vapusta alkaa grillikausi – savukala sopisi suomalaisten mielestä uutena lisänä vappupöytään

Sinituote Oy

Vapusta alkaa grillikausi – savukala sopisi suomalaisten mielestä uutena lisänä vappupöytään

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2016 klo 15:20
Julkaisija: Sinituote Oy

Vappu on suosituin grillikauden avausajankohta. Suomalaiset toisivat perinteiseen vappupöytään perinteisten grilli- ja vappuherkkujen kylkeen kuitenkin jotakin uutta. Savukala on suosituin Vapun uusi ruokalaji, selviää Suomalaisen Työn Liiton Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksesta.

Savustus tulevan kesän trendi

Jo muutaman vuoden ajan savustus on ollut kasvava trendi grillauksessa. Savustukseen soveltuvat erityisen hyvin rasvaiset kalat kuten lohi, siika, silakka, muikku ja kirjolohi. Savustukseen sopivat samat lihat kuin muuhunkin grillaukseen, ja kasvikset saavat savustuksesta uutta ytyä.

Grillissä savustukseen kannattaa käyttää  savustuspussia. Perinneruokaa Prkl –bloggaaja Mika Rampa on koonnut kymmenen maukasta reseptiä kesälle 2016. Reseptit ovat suunniteltu ja testattu erityisesti kaasugrillissä SAVU savustuspussia käyttäen.
- Tähän reseptikokonaisuuteen on kerätty tuoreita makuja ja rohkeitakin kokeiluja, etenkin niille joille perinteinen savukala on jo tuttu ja kaipaavat jotakin uutta, tiivistää Mika Rampa.

Reseptejä julkaistaan joka perjantai juhannukseen saakka. Ensimmäisenä resepteistä julkaistaan hieman erilainen savukalaresepti: ahvenvartaat. Kevään mittaan tulossa on mm. muita vartaita sekä kokonainen kananpoika savustettuna.

Grillikausi avataan viimeistään vappuna

Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksessa selvitettiin grillikauden aloitusajankohtaa ja suomalaisten uusia makumieltymyksiä perinteisten vappuherkkujen rinnalle. Grillikautta aloitellaan Etelä-Suomessa muuta maata aiemmin jo maaliskuun lopulla, mutta koko Suomessa suosituin grillikauden avaus ajoittuu vappuun.

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimuksen tekemä kyselytutkimus toteutettiin maaliskuussa 2016 ja siihen vastasi 2014 15–79-vuotiasta suomalaista kuluttajaa.

Minkä uuden ruokalajin toisit perinteiseen suomalaiseen vappupöytään:

  • savukala 35 %
  • jokin uusi salaatti 25 %
  • juustot 23 %
  • jokin uusi kasvisruoka 20 %
  • karjalanpiirakat 17 %
  • tuorekalat 13 %
  • tortilla 12 %
  • sushi 8 %
  • jokin muu ruokalaji 2 %
  • ei osaa sanoa 4 %

SAVU-savustuspussit ovat Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita. Ne sisältävät vain luonnon omia aineksia eli puunlastuja, tervauutetta ja sokeria. www.savu.fi

Suomalaisen Työn Liiton Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja muistuttaa jokapäiväisten ostopäätösten vaikutuksista Suomen työllisyyteen. Sinivalkoinen jalanjälki -tunnus helpottaa suomalaisten tuotteiden löytämisessä. www.sinivalkoinenjalanjälki.fi

Suomalainen perheyritys Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Sinituote panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja tuo jatkuvasti markkinoille uusia välineitä kodin siivouksen, järjestyksen ja toimivuuden ylläpitoon. Yrityksen tavoitteena on suomalaisten kotien sujuvampi arki. Ympäristöystävälliset SINI-tuotteet ovat kestäviä ja pestäviä, ja ne on kehitetty suomalaisille sisustusmateriaaleille ja suomalaisille kodeille. Valtaosa yrityksen markkinoimista tuotteista on kotimaisia Avainlipputuotteita.

Seuraa meitä
Facebookissa: https://www.facebook.com/Sinituote
Twitterissä: https://twitter.com/sinituote
Nettisivuilla: http://www.sini.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs