Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Valtakunnallisena kalastuspäivänä viedään koululaisia kalaan

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Valtakunnallisena kalastuspäivänä viedään koululaisia kalaan

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 12:15
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Valtakunnallisen kalastuspäivän teemana on Koulusta kalaan! Sen tiimoilta järjestetään ainakin 48 tapahtumaa ympäri Suomen. Pääosa tapahtumista järjestetään 18.5., mutta esimerkiksi Pohjois-Suomessa päivää vietetään elokuun lopulla. Kalastuspäivä houkuttelee koululaisia kalastuksen saloihin nyt jo 11. kertaa. Pääosa tapahtumista onkin suunnattu etukäteen ilmoittautuville koululaisryhmille.

Tapahtumissa koululaiset ja nuoret pääsevät syventymään kalastusharrastuksen oppeihin Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön vapaa-ajankalastajapiirien ja seurojen avuin. Tapahtumia tukevat lisäksi useat yhteistyökumppanit. Kalastuspäivän aikana kävijöille tulee tutuksi eri kalastustavat ja -välineet niin teoriassa kuin käytännössäkin.  

Kalastuspäivän lisäksi koululaiset voivat haastaa naapuriluokkansa kalabongauskisaan 16.-22. toukokuuta. Tavoitteena on viikon aikana pyytää mahdollisimman monta eri kalalajia. Kilpailusivut löytyvät osoitteessa www.ahven.net/koulukisa.

Koulut voivat tiedustella oman paikkakuntansa tai lähellä olevia tapahtumia tapahtumaluettelon yhteyshenkilöiltä, jotka löytyvät osoitteesta www.vapaa-ajankalastaja.fi => Valtakunnallinen kalastuspäivä (http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/files/Tiedostot/VaKaPa2016_yhteystiedot.pdf). Päätapahtuma järjestetään Tuusulanjärven rannalla Järvenpäässä, johon on ilmoittautunut noin 650 koululaista.

Aloitteen valtakunnallisen kalastuspäivän järjestämiseen on tehnyt eduskunnan kalakerho. Maa- ja metsätalousministeriön, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön, Kalatalouden Keskusliiton, kalatalousalan lehdistön, suomalaisten kalastusvälinevalmistajien ja maahantuojien yhteistyöllä tuemme nuorten kalastusharrastusta. MMM rahoittaa tapahtumaa kalastuksenhoitomaksuvaroilla.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tapahtumiin!

 

Lisätietoja: 

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
kalatalouskonsulentti Marcus Wikström 045 110 2126
kalatalouskonsulentti Petter Nissén 0500 440 923
päätapahtuma; järjestöpäällikkö Olli Saari 050 339 4660
etunimi.sukunimi@vapaa-ajankalastaja.fi

Kalabongauskisa:
Kalatalouden Keskusliitto
tiedottaja Tapio Gustafsson 09 6844 5914
etunimi.sukunimi@ahven.net

Liitetiedostot

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 520 seurassa toimii yhteensä noin 42 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.ottiopas.fi, www.fisuun.fiwww.facebook.com/vapaa.ajankalastajat

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs