Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Valtakunnallinen pilkkiviikko pyytää pilkille

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Valtakunnallinen pilkkiviikko pyytää pilkille

Tiedote.
Julkaistu: 16.02.2016 klo 11:21
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Lasten ja nuorten Valtakunnallinen pilkkiviikko on viikolla 12. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Pilkkiviikolla opetetaan tätä  perinteikästä talvikalastusmuotoa erityisesti nuorille ja koululaisille. Samalla perehdytään myös jääturvallisuuteen. Jäätilanne vaihtelee suuresti eri paikoin, joten osa tapahtumista saatetaan järjestää kuivalla maalla tai kouluokassa.

Valtakunnallista pilkkiviikkoa vietetään vähintään kymmenellä paikkakunnalla ja lisäksi pilkkiviikon ulkopuolelle järjestetään useita kymmeniä pilkkitapahtumia. Päivä vietetään sekä teoriarastien kuin käytännön pilkinnänkin parissa. Oppaina toimivat kalastusseurojen pitkän linjan pilkkimiehet ja –naiset.

Kalastus ja pilkkiminen sopii harrastusmuotona koko perheelle. Pilkkimiseen tarvittavat välineet ovat halpoja ja kalastusmuoto on omiaan kohottamaan koko perheen kuntoa. Saaliista valmistettu ateria on lisäksi lähiruokaa parhaimmillaan. Hyvällä syönnillä tulee muistaa ottaa vain sen verran kalaa kuin tarvitsee. Suurimmat – yli puolikiloiset kyttyräselät – ja pienimmät voidaan suosiolla palauttaa takaisin omaan elementtiinsä. Keskikoon kaloista saa parhaimman aterian.

Jäällä liikkuessa tulee aina muistaa, ettei tuntemattomilla jäillä pidä liikkua yksin. Lisäksi tulee aina olla jäänaskalit kaulassa. Kotiväelle kannattaa kertoa, minne on menossa ja mihin aikaan on tarkoitus palata kotiin.

Aloitteen Valtakunnallisen pilkkiviikon järjestämiseen teki Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kilpailutoimikunta. Järjestelyistä vastaa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ja sen alueelliset vapaa-ajankalastajapiirit jäsenseuroineen. Viime vuonna järjestettiin yhteensä 81 pilkkitapahtumaa ja niihin osallistui yhteensä 4226 lasta ja nuorta.

Liite: Vuoden 2016 pilkkitapahtumien paikat ja yhteyshenkilöt

 

Lisätietoja:   
kalatalouskonsulentti Marcus Wikström, p. 045 110 2126 tai marcus.wikstrom@vapaa-ajankalastaja.fi.

Liitetiedostot

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 520 seurassa toimii yhteensä noin 42 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.ottiopas.fi, www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs