Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Valtakunnallinen kalastuspäivä koukutti yli 10 000 nuorta

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Valtakunnallinen kalastuspäivä koukutti yli 10 000 nuorta

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 15:00
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Valtakunnalliseen kalastuspäivään osallistui 10 600 lasta ja nuorta tänään 18. toukokuuta. Päätapahtumassa Tuusulassa onkivapaan tarttui 650 koululaista. Koulusta kalaan -teema innosti opettelemaan kalastuksen taitoja yli 40 tapahtumassa.

Käytännön kalastus onkivavalla oli lapsille mieleinen kokemus. Saalista ei jokaiselle lyhyen onkihetken aikana tullut, mutta se ei tunnelmaa haitannut. Kalastuspäivän aikana tutustuttiin lisäksi kalastusvälineisiin, kaloihin, kalan käsittelyyn ja luonnossa liikkumiseen. Kouluttajina toimivat Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön piirien ja kalastusseurojen edustajat yhteistyökumppaneineen.

Kalastuspäivään liittyvä viikon kestävä Kalabongauksen koulukisa on edelleen käynnissä jatkuen 22. toukokuuta saakka. Kisaan voi ilmoittaa koululuokkien saaliita osoitteessa www.ahven.net. Eniten eri kalalajeja bongaavat luokat palkitaan kalastustarvikkein.

Pohjois-Suomessa järjestetään vielä kymmenen kalastuspäivän tapahtumaa koulujen alkaessa elokuussa. Niihin odotetaan noin 2000 osallistujaa.

Eduskunnan kalakerhon aloitteesta syntynyt kalastuspäivä järjestettiin nyt 11. kertaa.  Maa- ja metsätalousministeriön osittain rahoittaman tapahtuman vetovastuu on tänä vuonna Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöllä. Yhteistyökumppaneita ovat Kalatalouden Keskusliitto, kalatalousalan lehdistö, suomalaiset kalastusvälinevalmistajat ja maahantuojat.

Oheinen kuva on vapaasti käytettävissä tiedotteen julkaisun yhteydessä. Kuva: Petter Nissén, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

 

Lisätietoja: 
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
järjestöpäällikkö Olli Saari 050 339 4660
kalatalouskonsulentti Marcus Wikström 045 110 2126
kalatalouskonsulentti Petter Nissén 0500 440 923
etunimi.sukunimi@vapaa-ajankalastaja.fi

Kalabongauksen koulukisa
Kalatalouden Keskusliitto
tiedottaja Tapio Gustafsson (09) 684 45914
etunimi.sukunimi@ahven.net

Liitetiedostot

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 520 seurassa toimii yhteensä noin 42 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.ottiopas.fi, www.fisuun.fiwww.facebook.com/vapaa.ajankalastajat

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs