Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Uutuuskirja innostaa suomalaisia huolehtimaan pakaroistaan

Pilgrim Oy

Uutuuskirja innostaa suomalaisia huolehtimaan pakaroistaan

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 09:35
Julkaisija: Pilgrim Oy

TIEDOTE                                                                                                                                                                                   18.6.2014

PAKARALIHAKSET EIVÄT OLE VAIN ESTETIIKKAA

Kiinteät sekä sopivan lihaksikkaat pakarat ovat korkealla monen kuntoilijan tavoitelistalla. Pakaralihakset ovat ihmisen voimakkain lihasryhmä, tai ainakin niiden pitäisi olla. Runsas istuminen ja fyysisen passiivisuuden kasvu johtavat kuitenkin helposti pakaralihasten veltostumiseen. Jos lihakset ovat työpäivästä 80–90 % täysin passiivisina, ei runsaskaan kuntoliikunta riitä takaamaan riittävää voimatasoa, lihasmassaa ja kiinteyttä pakaralihaksissamme.

Liikunta- ja hyvinvointisisältöjen kustantaja ja tuottaja Fitra Oy julkaisee Treenaa voimakas ja kiinteä pakara -kirjan, joka on suunnattu jokaiselle kehonsa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja vahvemmista pakaroista kiinnostuneelle suomalaiselle. Kirjan ovat kirjoittaneet Riku Aalto, Lasse Seppänen, Mikko Paunonen ja Ari-Pekka Lindberg, joilta on aiemmin ilmestynyt Keho kuntoon -sarjassa Treenaa terve ja timmi vatsa -kirja.

Pakaralihakset ovat suurin voimantuottaja monessa liikuntamuodossa, kuten juoksussa, hiihdossa, pyöräilyssä ja monissa pallopeleissä. Lisäksi pakaralihaksilla on suuri esteettinen merkitys. Pinnallisen, ison pakaralihaksen lisäksi myös lantion stabiliteetista ja alaraajan linjauksesta huolehtivat syvemmät loitontaja- ja kiertäjälihakset on syytä huomioida lihaksistoa harjoiteltaessa.

- Pakaralihaksia treenattaessa perusasiat kannattaa nostaa jalustalle. Voit hankkia itsellesi vahvat ja kiinteät pakarat omaksumalla muutaman perusliikkeen. Jalkakyykky, askelkyykky ja maastaveto ovat pakaratreenin kuningasliikkeitä, joita voidaan haluttaessa varioida sekä täydentää erilaisilla eristävillä lonkan ojennus- ja loitonnusliikkeillä, Riku Aalto kertoo.

Treenaa voimakas ja kiinteä pakara -kirja tarjoaa laajan ja toiminnallisen tietopaketin pakaralihasten, lantionseudun sekä alaraajojen harjoittelusta. Anatomisen osuuden lisäksi kirjasta löytyy myös omat osuutensa pakaralihasten ja alaraajojen harjoittelusta lihaskestävyyden, kiinteytymisen, voimanhankinnan sekä lihasmassan lisäämisen näkökulmasta.

- Pelkkä kyykkääminen ei kuitenkaan tee kesää, eikä ainakaan niskat nyrjäyttävää rantatakamusta. Tarvitaan myös istumisen välttämistä sekä runsaasti muutakin aktiivisuutta. Ruokavaliollakin on oma vaikutuksensa kehonmuokkaustavoitteen saavuttamisessa. Terveellinen, puhtaista raaka-aineista koostettu, runsasproteiininen ja kulutukseen oikein suhteutettu ruokavalio sulattaa rasvaa ja saa treenin muokkaamat lihakset näyttävästi esille.

Kirjan mallina toimii fitness-urheilija ja EM-voittaja Maikku Hiljanen. Kirja tarjoaa myös oman kattauksensa tyypillisimmistä alaraajojen rasitusvammoista, kuntouttavan harjoittelun periaatteista sekä yleisimmästä pakaraa koskevista kysymyksistä asiantuntijavastauksineen.

 

Valokuvat ja artikkelit:                                www.fitra.fi/pakara

Lisätiedot:                                                 Riku Aalto, liikuntakirjailija & kehitysjohtaja/Trainer4You, puh 050 349 4099

Arvostelukappaleet:                                    kalle.kotiranta@fitra.fi

 

Liitetiedostot

Fitra Oy on laadukkaiden hyvinvointi- ja liikuntasisältöjen kustantaja ja tuottaja. Yhtiö kustantaa kuntoilukirjoja, -oppaita ja materiaaleja sekä tuottaa erilaisia hyvinvointisisältöjä sähköisiin kanaviin. Fitra Oy ja koulutusyhtiö Trainer4You tekevät tiivistä yhteistyötä sisällön tuotannon ja tuotekehityksen osalta. Sisältämme auttavat suomalaisia muuttamaan liikunta- ja terveystottumuksiaan paremmiksi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs