Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Uudet näyttelyt avautuvat Vanhalla Suurtorilla Turussa!

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Uudet näyttelyt avautuvat Vanhalla Suurtorilla Turussa!

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2015 klo 08:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Uudet näyttelyt avautuvat Vanhalla Suurtorilla Turussa!

Galleria Bernerin ja Vanhan Raatihuoneen gallerian näyttelyiden tiedotustilaisuus torstaina 15.10.2015 klo 10.30. Paikalla ovat vuoden 2015 taiteilija, näyttelyn juryttäjä sekä Turun Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Riina Kotilainen.
Kaikkien näyttelyiden avajaiset torstaina 15.10.2015 klo 17–19.

Brinkkalan Galleria
Christina Holmlund, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen: Paikka jota ei ole

Paikka jota ei ole on utopia. Se käsittelee ihmisten luomia ideaalimielikuvia, joita on mahdotonta saavuttaa tai jäljitellä. Ne ovat kuvia ihanneyhteiskunnasta tai mahdottomasta täydellisyydestä, joka on avoin vain harvalle. Utopistisia kuvia maagisesta paikasta, jota ei ole. Paikka jota ei ole on kokonaisuus, jossa kolme taiteilijaa käsittelee utopian käsitettä omasta näkökulmastaan. Christina Holmlund käsittelee maiseman ideaalia ja elämisen fragmentaarisuutta. Sirpa Päivisen videoteoksessa tavoitellaan ihanteellisia naisellisia asentoja. Anu Suhosen videoteoksessa käsittelyssä on nationalismi, kansalliset määritteet ja symbolit.

Ullakkogalleria
Elina Kujansuu: Metsät, laitumet

Suomalainen maaseutu eläimineen on Elina Kujansuun maalauksissa katoavan maisemakulttuurin ja idyllikäsityksen symboli. Laidunten rinnalle on taiteilijan uusissa teoksissa tulleet myös metsät ja niiden ikiaikaiset muinaiseläimet, karhut, hirvet ja peurat. Lähikuvan kaltaisissa tutkielmissa pohditaan niin maaseudun kuin villin luonnon symbolien tuttuutta ja niistä vieraantumista; aikakaudesta riippumattomia kokemuksia ympäröivästä maailmasta.

Galleria Berner ja Vanhan Raatihuoneen galleria
Turun taiteilijaseuran 91. vuosinäyttely

Turun Taiteilijaseuran 91. vuosinäyttelyn taiteilijat ovat: Vesa Aaltonen, Konstantina Achilleos, Tonja Goldblatt, Jenni Hanhilammi-Kaipainen, Sini-Meri Hedberg, Matti Helenius, Aaron Hiltunen, Marjatta Holma, Kerttu Hyvönen, Katri Ikävalko, Kati Immonen, Sirkku Ketola, Hertta Kiiski, Maija Kurki, Renja Leino, Riitta Liede, Laura Miettinen, Riikka Niittonen, Anna Nummi, Reija Palo-oja, André Peterdi, Veronika Ringbom, Margarita Rosselló Ramón ja Tarja-Liisa Salo. Näyttelykokonaisuuden on juryttänyt kuvataiteilija Kaari Hilkka Könönen.

Galleriat ovat avoinna ti–pe 12–19, la–su 11–17. Gallerioihin on vapaa pääsy.
Galleriat sijaitsevat Vanhalla Suurtorilla (Vanha Suurtori 5, Turku) Brinkkalan talossa ja Vanhalla Raatihuoneella.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt
Marjo Aurekoski-Turjas
puh. 040 652 8941, marjo.aurekoski-turjas@turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs