Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Uudet näyttelijät aloittavat Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Uudet näyttelijät aloittavat Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 13:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunginteatteri

Lappeenrannan kaupunginteatteri pääsee aloittamaan syyskautensa normaalilla kokoonpanolla, kun neljä pitkään tyhjänä ollutta vakituista näyttelijänpaikkaa on täytetty. Vakituisten näyttelijöiden määrä Lappeenrannan kaupunginteatterissa on 12 henkilöä. 

Kaupunginteatterin uusina näyttelijöinä aloittavat vastavalmistunut Stella Laine, Paniikki-näytelmässä vieraillut Seppo Merviä, Aija Pahkala sekä Eero Rannio. Kaikki neljä nähdään suuren näyttämön molemmissa näytelmissä Kuin ensimmäistä päivää ja Jonni – Savitaipaleen paras keihäänheittäjä ja pahin huijari

Teatterin ohjaajan ja lavastajan vakanssit on niin ikään täytetty. Samuli Halla suunnittelee lavastuksen syyskuussa ensi-iltansa saavaan tragikomediaan Kuin ensimmäistä päivää, jonka kokenut ja monipuolinen Iiris Rannio ohjaa. Rannio muutti Lappeenrantaan Rauman teatterinjohtajan paikalta. Ohjaajana Rannio vieraili Lappeenrannassa edellisen kerran vuonna 2013 farssilla Riemurahat. 

Vakituisten näyttelijöiden, ohjaajan ja toisen lavastajan kiinnittäminen teatteriin helpottaa huomattavasti teatterinjohtaja Timo Sokuran ohjelmisto- ja aikataulusuunnittelua. 

– Kaupunginteatterin näyttelijäkunta on vihdoin normalisoitunut 12 näyttelijän kokoonsa.

Neljä uutta näyttelijää eivät siis ole lisävakansseja vaan syksystä 2015 lähtien tyhjinä olleet vakanssit on vihdoin täytetty, Sokura muistuttaa. 

– Iloa ja uutta energiaa tuntuu riittävän ja porukka vaikuttaa jo kotiutuneen Lappeenrantaan! 

Uudet näyttelijät ovat elokuussa harjoitelleet näytelmää Kuin ensimmäistä päivää, joka valmistuu suurelle näyttämölle 16. syyskuuta. Anna Krogeruksen palkittu näytelmäteksti on tulvillaan huumoria, kiinnostavia henkilöitä ja armotonta kuvausta tämän päivän työelämästä ja elämästä ylipäätään. Tapahtumat sijoittuvat Lepolan hoitokotiin. Stella Laineella on näytelmässä kaksi roolia mummo Laitisena ja tanssijana. Seppo Merviä nähdään työllistettynä maahanmuuttajana. Aija Pahkala on sairaanhoitaja Minna, päähenkilö Ritvan lähin työtoveri. Eero Rannio näyttelee paitsi insinööriä myös Lepolan hoitokodin 80-vuotiasta asukasta Untoa. 

Kuvateksti: Kuvassa vas. Stella Laine, Aija Pahkala, Seppo Merviä ja Eero Rannio. Kuva: Lappeenrannan kaupunginteatteri

Lisätietoja

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi 

 

Stella Laine
Ruotsinkielinen näyttelijäntyön koulutusohjelma 2016, Teatterikorkeakoulu (TeaK).
Viimeisimmät teatterityöt: Fosterlandet, Stockholms Stadsteater (2016) ja Titanic, Svenska Teatern (2016).
Erityistä: Kolmas sija kansainvälisessä teatterilaulukilpailussa Vocal Contest and Festival Singing Mask. Pietari, 2014.

Seppo Merviä
Teatteritaiteen maisteri 2006, Tampereen yliopisto Näty
Viimeisimmät teatterityöt: Paniikki, Lappeenrannan kaupunginteatteri (2016). Kiinnityksellä Kokkolan kaupunginteatterissa (2013–2015).
Eritystä: Ylen radioteatterissa 2014 Tuntematon sotilas, upseeri. Jeesuksena Via Crucis-pääsiäiskulkueessa. Helsinki, 2009.

Aija Pahkala
Teatteritaiteen maisteri 2013, Teatterikorkeakoulu (TeaK).
Viimeisimmät teatterityöt: Kiinnityksellä Vaasan ja Kokkolan kaupunginteattereissa (2013–2015).
Erityistä: Oma lauluilta Kysy mieheltä yhdessä näyttelijä Lotta Vaattovaaran ja pianisti Anu Hartikaisen kanssa, 2015.

Eero Rannio
Teatteritaiteen maisteri 2007, Tampereen yliopiston Näty.
Viimeisimmät teatterityöt: Kiinnityksellä useissa eri teattereissa, viimeisin Kuopion kaupunginteatterissa (2012–2013).
Erityistä: Esikoislevy ”Varokaa, Jeesus-hippi todistaa” (Rocket Records, 2010). Omia soololaulusävellyksiä ja sanoituksia sekä soolokeikkoja (laulu ja kitara).

Samuli Halla
Taiteen maisteri 2007, Taideteollinen korkeakoulu, lavastustaiteen osasto.
Tekniikan maisteri, arkkitehti 1999, Teknillinen korkeakoulu.
Viimeisimmät teatterityöt: Työskennellyt reilun 15 vuoden ajan vierailevana lavastaja-pukusuunnittelijana noin kymmenessä eri ammattiteatterissa.
Erityistä: Syksyllä 2016 lavastussuunnittelijana myös Rauman ja Helsingin Kaupunginteattereiden musikaaleissa.

Iiris Rannio
Teatterinjohtajakoulutus 2006, TeaK
Teatteri-ilmaisun ohjaaja 2002, Turun taideakatemia
Kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja 1990
Viimeisimmät teatterityöt:  Rauman kaupunginteatterin johtaja (2013–2016). Kymmeniä ohjauksia eri teattereissa. Poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen kokemus ohjaamisesta.
Erityistä: Riihimäen montessorikoulun perustaja ja montessorikouluttaja eri yliopistoissa ja kouluissa sekä montessorimateriaalin suomentaja, suunnittelija ja valmistaja.

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs