Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Urbaanit Puutarhat esittelevät kaupunkikotien puutarhaunelmia – myös lasten silmin

Tampereen Messut

Urbaanit Puutarhat esittelevät kaupunkikotien puutarhaunelmia – myös lasten silmin

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 14:15
Julkaisija: Tampereen Messut

TAMPEREEN SUPERMESSUT KUTSUU PIHALLE, LUONTOON JA REISSUUN  

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään 17.–19.4.2015 koko perheen keväinen suurtapahtuma Supermessut. Hurmaava Puutarha, kiehtova Kotimaan Matkailu, uusi seikkailuhenkinen OutdoorErä ja kestosuosikki Keräily yhdessä on elämyksellinen viikonvaihde täynnä mielenkiintoisia uutuustuotteita- ja palveluita sekä asiantuntijaosaamista unohtamatta tähtiesiintyjiä ja viihteellistä ohjelmaa. Messuilla esiintyvät muun muassa Noora Karma, Helena Rängman, Sonja Lumme, Kimmo Ohtonen, Arttu Harkki sekä Muumit ja Katti Matikainen. Luvassa on myös vaaliehdokkainen leikkimielinen kukkashow.

– Supermessut tarjoaa tietoa, palveluita, ostoksia ja elämyksiä niin multasormille, luontoharrastajille, kotimaassa reissaamista suunnitteleville kuin keräilyesineistä kiinnostuneillekin. Suositut Puutarha-messut järjestetään nyt joka kevät. Urbaanit Puutarhat -mallipihat tarjoavat ihastuttavia ideoita kaupunkikotien pihapiiriin. Paikan päällä on paljon myös aiempaa enemmän puutarha-alan ammattilaisia, joiden palvelut on suunnattu erityisesti meille taviksille, jotka tarvitsemme tekijät toteuttamaan unelmapuutarhamme. Kukkien, sipulien ja sisustustuotteiden lisäksi messujen Deli-alueelta löytyvät kotiin viemisiksi kotimaiset lähiruokaherkut, kertoo projektipäällikkö Pauliina Lindgren Tampereen Messut Oy:stä.  

Ideat kaupunkikotien pihoille ja parvekkeille sekä kesäkukkatrendit ja yrttiherkut

Suosittu puutarha-alan ja piharakentamisen messutapahtuma Puutarha järjestetään jo 13. kerran. Messuille toteutettavat Urbaanit Puutarhat esittelevät kävijöille konkreettisesti erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa puutarhamaisia oleskelualueita myös pienten kaupunkikotien pihapiiriin. Ammattilaisten toteuttamien mallipihojen kukkaloisto, pihakivi-alueet ja idearikkaat somistukset muodostavat monipuolisen kaupunkilaispuutarhojen kirjon.

Tuunailijan siirtolapuutarha on messujen suurin 250 m2 viherkeidas, joka ihastuttaa kotoisalla tunnelmallaan ja tuunausvinkeillään. Kerroksellista iloa ja hyötyä -mallipuutarha esittelee konkreettisesti, miten pienikin piha-alue hyödynnetään toiminnallisesti myös korkeussuunnassa. Kotieläinpihassa vuohet, lampaat ja pikkukilit ilostuttavat paatuneimmankin citykiiturin ja Metsäpuutarha tuo metsän rakennettuun kaupunkiympäristöön. Oma maa metsämarja on herkullinen marjapuutarha, joka tarjoaa laatuaikaa, hyödyllistä ja helppoa vihreää sekä piristykseksi pastellinpinkkiä. Lasten unelmapiha esittelee lasten unelmapihoja ja niiden elementtejä lasten itsensä tekemin pienoismallein ja maalauksin.  

Myös messujen Parvekenäyttely esittelee ideat ja tuoteuutuudet kerrostaloasujien iloksi. Lisäksi Avainsisustus ja Tampereen Messut toteuttavat messuille viherpeukalon unelman: parvekepuutarhan, jonka saa käydä stailaamassa itse. Messuilla voi tutustua myös uutuuksiin, päivittää piha- ja parvekekalusteet sekä tehdä muita piha- ja puutarhaostoksia. Laulava puutarhuri Sonja Lumme neuvoo perjantaina ja lauantaina yrttien kasvattamisessa ja käytössä sekä loihtii kauniita ruukkuistutuksia ja kertoo kesäkukkatrendeistä. Puutarha-messut juontaa Arttu Harkki.

Lauantaina messujen ohjelmalavalla järjestetään Vaaliehdokkaiden kukkashow. Tässä leikkimielisessä kilpailussa Pasi Kivelä (SDP), Aleksi Kopponen (Kok.), Marko Mannila (Vihr.) ja Minna Sarvijärvi (Kesk.) tekevät kukka-asetelmia, joista Suomen Kukkakauppiasliitto ry:n edustaja valitsee voittajan.

Neljän tapahtuman superkokonaisuus tuo tähtikimaran Tampereelle

Puutarha-messujen tarjonnan lisäksi Kotimaan Matkailumessuilta löytyvät Suomen kiinnostavimmat lomakohteet, reissuideat ja kulttuuririennot. Maistiaisia Tampereen Teatterin Sugar – Piukat Paikat -musikaalikomediasta tarjoilee näyttelijä ja laulaja Helena Rängman. Lapsia viihdyttävät Muumipeikko ja Pikkumyy sekä Katti Matikainen. Ohjelmaa tähdittää sunnuntaina Noora Karman show.

Uusi OutdoorErä on kaiken ikäisille suunnattu aktiivialue, jossa tutustutaan kotaretkeilyyn, luontokuvaukseen kuin lintubongaukseen ja kalojen narraukseen muun muassa luontotoimittaja Kimmo Ohtosen ja kalastusopas Peter Lahden johdolla. Tapahtumassa pääsee heittämään perhoa, testaamaan laserammuntaa, jousiammuntaa ja tikanheittoa. Luvassa on myös koirien toko- ja agilitynäytöksiä lauantaina ja sunnuntaina. Lisäksi Kevään Keräily-messuilta voi tehdä löytöjä, kartuttaa keräilykokoelmia ja ihailla upeita esineitä menneiltä vuosikymmeniltä. Radio SUN yhteistyössä Tampereen Messujen kanssa lähettää ohjelmaa suoraan messuilta. Luvassa on muun muassa tunnelmia paikan päältä, esiintyjien haastatteluja sekä näytteilleasettajien ja messuvieraiden kuulumisia.

Puutarha-, Kotimaan Matkailu-, Keräily- ja OutdoorErä 2015 -messut, 17.–19.4.2015, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Avoinna: perjantai klo 12–18, lauantai klo 9–17, sunnuntai klo 10–17. Liput: aikuiset 14 € (lapset alle 15 v. aikuisen seurassa maksutta), opiskelijat / eläkeläiset 10 € (voimassaolevalla kortilla), kolmen päivän lippu 20 €, ryhmälippu 10 € (ryhmässä vähintään 10 hlöä).

Lisätiedot: www.supermessut.fi

Blogi: blogi.supermessut.fi
Twitter: @TampereenMessut, #Supermessut, #Puutarha, #Kotimaanmatkailu, #OutdoorErä, #Keräily
Facebook: facebook.com/supermessut

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Pauliina Lindgren, projektipäällikkö, 050 516 4004,
pauliina.lindgren(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs