Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Tutkimuksen mukaan pohjalaisten matkailuyritysten internetnäkyvyydessä paljon parannettavaa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Tutkimuksen mukaan pohjalaisten matkailuyritysten internetnäkyvyydessä paljon parannettavaa

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2014 klo 10:01
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Tutkimuksen kohteena on Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan matkailuyritysten kotisivujen olemassaolo, sosiaalisen median käyttö valittujen kanavien kautta (facebook, TripAdvisor, Google Places for Business/GoogleMaps) sekä online-myynnin käyttöönotto. Tutkimus on tehty syksyllä ja talvella 2013–2014 ja sen on toteuttanut SeAMKin hallinnoima Matkailun nettimarkkinoinnin ja sähköisen liiketoiminnan edistäminen - Pohjanmaan kautta (MaNe-SäLi) hanke.

- Matkailupalveluiden markkinoinnin, vertailun ja ostamisen tavat ovat muuttuneet. Internetpohjaisten sovellusten myötä kuluttajat järjestävät matkoja itsenäisesti, tutustuvat matkakohteisiinsa etukäteen sekä arvioivat ja suosittelevat kohteita toisille kuluttajille. Vertaisarviot ohjaavat kuluttajien käyttäytymisistä entistä enemmän. Teknologian hyödyntäminen on tärkeä osa saavutettavuutta. Sähköisten markkinointi- ja myyntikanavien käyttö parantaa kilpailukykyä oleellisesti, kertoo hankkeen hankekoordinaattori Kenth Nedergård SeAMK Elintarvike ja maataloudesta.

Sähköiset markkinointi- ja myyntikanavat paremmin käyttöön

- Valitettavasti tuotteiden ja palveluiden online -verkkomyynti on tutkitulla alueella melko vähäistä. Hotellit ja isommat kohteet ovat kauan harjoittaneet sähköistä myyntiä, mutta kaiken kaikkiaan vain 13 % alueen matkailuyrityksistä myy tuotteitaan ja palveluitaan verkossa, huomauttaa Kenth Nedergård.

Osa Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan matkailupalveluita tarjoavista yrityksistä ja käyntikohteista on tunnistanut ja ymmärtänyt sähköisen kaupankäynnin edut ja myös käyttää sähköisiä markkinointi- ja myyntikanavia. Vielä on kuitenkin iso joukko yrityksiä, erityisesti pieniä, yhdenhengen tai perheyrityksiä, jotka eivät ole tarttuneet näihin mahdollisuuksiin.

- Perusvaatimuksena pitäisi olla, että jokaisella yrityksellä on toimivat ja ajankohtaiset verkkosivut. Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla matkailupalveluita tarjoavista yrityksistä ja yhteisöistä ainoastaan kolmasosalla (66 prosenttia tai 887 yritystä) on oma verkkosivu tai oma kohdesivu yhteisessä portaalissa toteaa Nedergård ja jatkaa:

- Nykyaikana majoitusyrityksen, joka haluaa kehittää toimintaansa ja saada lisää asiakkaita varsinkin ulkomailta, palvelut pitää olla varattavissa verkosta.  Sosiaalisista medioista kukin yritys voi arvioida, missä kanavissa omat asiakasryhmät liikkuvat ja panostaa niihin.

Kotisivut vain 66 % tutkituista yrityksistä

Koko alueella tutkittiin 1341 yritystä ja yhteisöä, jotka tarjoavat matkailupalveluita jossain muodossa. Niistä 748 sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla ja 593 sijaitsee Pohjanmaalla. Tutkituista yrityksistä vain kolmasosalla (66 prosenttia tai 887 yritystä) on oma verkkosivu tai oma kohdesivu yhteisessä portaalissa. Osuus on selvästi pienempi (66 prosenttia), kuin Tilastokeskuksen kansallisessa vertailussa (94 prosenttia).

Sosiaalisista medioista Facebook on suosituin kanava. Hieman yli kolmasosalla (36 %, 476 yritystä) on oma yrityssivu Facebookissa, mutta palvelun käytössä on huomattavissa kuitenkin isoja eroja. Pohjanmaan vanhimman yrityssivun Facebookissa omistaa Ravintola Amarillo Vaasasta, jonka sivu on perustettu 7.8.2008. Ensimmäisen yrityssivun Facebookiin Etelä-Pohjanmaalla on luonut Ravintola Karma Seinäjoelta 4.2.2009.  Eniten tykkääjiä koko alueella on Kauhavalla sijaitseva huvipuisto Power Parkin yrityssivulla, joka oli kerännyt 34000 tykkääjää vuoden 2014 alussa.

TripAdvisor on tärkeä maailmanlaajuinen kanava matkailualalle, mutta pohjalaisista käyntikohteista ainoastaan 11 prosenttia on esillä TripAdvisorissa.  Googlen yrityksille suunnattuja palveluita kehitetään koko ajan. Lähes puolet tutkimuksen yrityksistä löytyy Googlen karttapalvelun kautta (47 prosenttia). Yritys voi myös luoda oman yrityssivun Google Places for Business – sovellukseen, mutta harva on sen vielä tehnyt Pohjanmaalla.

Tuotteiden ja palveluiden online verkkomyynti on tutkitulla alueella melko vähäistä. Hotellit ja isommat kohteet ovat kauan harjoittaneet sähköistä myyntiä, mutta kaiken kaikkiaan vain 13 prosenttia alueen matkailuyrityksistä myyvät tuotteitaan ja palveluitaan verkossa. Näistä enemmistö tulee majoitusalalta. Tässä ryhmässä Etelä-Pohjanmaan yritykset ovat olleet aktiivisimmat ja niistä 16 prosenttia myyvät tuotteittaan internetissä, kun vastaava luku Pohjanmaalla on 10 prosenttia. Majoituskohteista 30 prosenttia on varattavissa sähköisesti. Booking.com ja Lomarengas ovat suosituimmat myyntikanavat.

Tutkimusraportit:

suomenkielinen raportti:
https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/79284/Nedergard_Kenth.pdf?sequence=1

ruotsinkielinen raportti: https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/79284/Nedergard_Kenth_swe.pdf?sequence=2

Lisätietoja:

SeAMK Elintarvike ja maatalous
Matkailun nettimarkkinoinnin ja sähköisen liiketoiminnan edistäminen - Pohjanmaan kautta (MaNe-SäLi) -hanke

Hankekoordinaattori
Kenth Nedergård
kenth.nedergard@seamk.fi / Puh. 040 680 7220

Hankekoordinaattori
Elina Puska
elina.puska@seamk.fi / Puh. 040 6807522

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs