Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Turussa on lasten oma AMK

Turun ammattikorkeakoulu

Turussa on lasten oma AMK

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2015 klo 11:16
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Joka viikko keskiviikko-iltaisin 7–12 -vuotiaiden lasten ryhmä tutustuu Turun AMK:n toimintaan. Lasten AMK aloitti lokakuussa ja toiminta jatkuu vielä kolme kertaa tänä vuonna. Ensi viikolla lapset testaavat tietokonepelejä ICT-Cityssä ja 9.12. heillä on mahdollisuus tutustua kemian ihmeelliseen maailmaan.

 

Lasten AMK on viikoittainen toiminta, jota AMK:n opiskelijat toteuttavat opettajiensa ohjauksessa. Toimintaa jatketaan keväällä.

 

– Kokemukset ovat olleet todella rohkaisevia, kertoo Turun AMK:n lehtori Sari Asteljoki, joka on idean takana.

 

Asteljoki kehitteli toiminnan, missä lapsilla on mahdollisuus tutustua korkeakoulun eri puoliin ja oppia asioita mielenkiintoisella tavalla. Samalla eri alojen AMK-opiskelijat saavat kokemusta siitä, miten esitellä omaa toimintaansa ryhmille.

                 

Media on tervetullut mukaan seuraaviin kokoontumisiin

Keskiviikkoisin klo 17.00 – 18.30 lasten ryhmät kokoontuvat Turun AMK:n tiloissa:

 

2.12. Pelien testausta (Joukahaisenkatu 3)

Osallistujat pääsevät testaamaan ja pelaamaan erilaisia pelejä, joita pelilaboratoriossa on kehitetty. Pelilaboratoriossa on pikkujouluilta ja paikalla voi nähdä myös joulupukin.

 

9.12. Taianomainen kemia (Lemminkäisenkatu 30)

Taianomainen kemia on itse tehtäviä laboratoriotöitä ja näytöshetkiä. Osallistujat saavat käynnistää tulivuoren ja kokea hohtavia kemiallisia reaktioita.

 

16.12. Sirkuskoulu (Sepänkatu 1)

 

Lasten AMK -toiminta alkoi sirkuskoulussa Sepänkadulla ja se loppuu samassa paikassa joulukuussa. Sirkusopiskelijat antavat lapsille aidon kuvan siitä, millaista jatkuvaa harjoittelua sirkusalalle valmistautuminen on.

 

Aikaisemmin on tutustuttu tietokoneen saloihin Lemminkäisenkadun tiloissa ja leikkaussaliin saatiin tutustua terveyden ja hyvinvoinnin toimipisteen tiloissa, Ruiskadulla.

 

Marraskuussa tutustuttiin Sepänkadulla autonkatsastukseen ja fysiikan ihmeisiin. Näiden jälkeen olivat jo vuorossa legorobotit, joihin opiskelijat perehdyttivät Lego Mindstormsin avulla innokkaita lapsia.

 

Lisätiedot:
Sari Asteljoki, lehtori, Turun AMK, 044 907 5455

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs