Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Turun museokeskus tarjoaa polkupyöriä kävijöidensä käyttöön

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun museokeskus tarjoaa polkupyöriä kävijöidensä käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2015 klo 09:05
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun museokeskus on hankkinut polkupyöriä kävijöidensä käyttöön. Polkupyöriä voi lainata Luostarinmäen käsityöläismuseosta, Turun linnasta ja Wäinö Aaltosen museosta.

Lainapyörien avulla kävijät voivat tutustua Turun kaupunkiin, sen rakennettuun ympäristöön, historiaan ja julkiseen taiteeseen myös museoiden seinien ulkopuolella.  

– Haluamme tarjota asiakkaillemme ja erityisesti matkailijoille helpon tavan tutustua kaupunkiin ja tukea koko kaupungin houkuttelevuutta kulttuurimatkailukohteena. Nykyisin museot eivät toimi vain seinien sisäpuolella, vaan toimintaympäristönä on koko rakennettu ympäristö, kommentoi museopalvelujohtaja Olli Immonen.

Pyöräillen voi tutustua esimerkiksi kaupungin ulkoveistoksiin ja ympäristötaideteoksiin, arkkitehtuuriin tai historiaan eri reittikarttojen avulla. Kulttuurikuntoilureitteihin kuuluvia karttoja saa Turun museokeskuksen museoista, pääkirjastosta sekä matkailuinfosta. Kartat löytyvät myös mobiilisovelluksena osoitteesta www.turku.fi/kulttuurikuntoilu.

Polkupyörien lainaaminen

Polkupyörät ovat lainattavissa museon aukioloaikoina ja ne tulee palauttaa lainauspäivänä klo 17 mennessä. Polkupyörät voi palauttaa mihin tahansa lainauspisteeseen. Esimerkiksi Turun linnasta lainatun pyörän voi palauttaa Luostarinmäen käsityöläismuseoon tai Wäinö Aaltosen museosta lainatun polkupyörän Turun linnaan.  

Polkupyörät ovat lainattavissa Turun päivään 20.9. asti, ja lainattavissa jälleen kevätpuolella toukokuusta eteenpäin. Polkupyörien varustukseen kuuluu kypärä ja lukko.

Polkupyörän lainaus edellyttää museon sisäänpääsymaksun maksamista.

Lisätiedot
Immonen Olli, museopalvelujohtaja
Puh. 040 350 2782
Turun museokeskus
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs