Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Turku jatkaa kaupunkilaisten aktivointia arjen liikkumiseen

Turun kaupunki

Turku jatkaa kaupunkilaisten aktivointia arjen liikkumiseen

Tiedote.
Julkaistu: 03.05.2016 klo 09:22
Julkaisija: Turun kaupunki

Toukokuun 10. päivä vietetään valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää myös Turussa. Syyskuun ajan järjestetään vuorostaan Koko Turku liikkuu -kampanja, jolla kannustetaan turkulaisia arjen aktiivisuuteen sekä oivaltamaan, miten liikunnan voi liittää arjen toimintoihin.

Kaupunki haluaa kannustaa turkulaisia arkiliikuntaan ja sitä kautta parantaa kaupunkilaisten hyvinvointia. Kaupunkilaisten fyysisen aktiivisuuden lisääminen on yksi tärkeimmistä hyvinvointiin liittyvistä strategisista tavoitteista. Syyskuun Koko Turku liikkuu -kampanja on osa valtakunnallista Liikkumisen unelmakuukautta, jonka tarkoituksena on saada suomalaiset miettimään, olisiko liikuntaa mahdollista lisätä pienin askelin jokapäiväiseen elämään.

– Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni turkulainen löytäisi liikkumisen ilon omasta arjestaan. Liikunnan merkitystä hyvinvoinnille ei voi liikaa korostaa. Terveyden kannalta riittävän liikunnan voi omassa arjessaan toteuttaa hyvinkin monella, itselleen mieleisellä tavalla, toteaa Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes.

Unelmien liikuntapäivänä voi kokeilla erilaisia liikuntamuotoja

Toukokuun 10. päivä järjestetään ensimmäinen valtakunnallinen Unelmien liikuntapäivä, joka on kaikenlaisen liikkumisen kokeilupäivä. Unelmien liikuntapäivän aikana Suomessa järjestetään tuhansia liikuntatempauksia. Turussa on runsaasti tarjontaa liikuntapäivänä, kuten kaupungin eri puolilla Turkua järjestämät kaikille avoimet ulkokuntoilulaitteiden ohjaukset. Kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan, mitä kaikkea ulkokuntoilulaitteilla voi tehdä. Lisätiedot: www.turku.fi/unelmienliikuntapaiva

Koko Turku liikkuu syyskuussa

Syyskuussa kannustetaan turkulaisia Koko Turku liikkuu -kampanjalla arkiliikuntaan ja keksimään pieniä oivalluksia liikunnan lisäämiseksi. Kampanjassa kerätään myös kilometrejä arjen liikkumisesta. Tavoitteena on saada kampanja-aikana kasaan kilometrejä yhtä paljon kuin matka maasta kuuhun. Osallistujien kesken arvotaan teemaan liittyviä palkintoja. Syyskuun ajan Turun kaupungin eri toimialat järjestävät erilaisia liikunta-aktiviteetteja. 

Kaupunki haastaa liikunta-aktiviteettien järjestämiseen

Haastamme kaikki Turussa toimivat järjestöt ja yhdistykset, muut organisaatiot, työpaikat, harrastusryhmät ja muut yhteisöt suunnittelemaan liikkumiseen liittyvää toimintaa syyskuulle. Toiminta voi olla suunnattu omalle porukalle, mutta toivomme myös muiden kaupunkilaisten sekä vähän liikkuvien ihmisten aktivointia mukaan. Kampanjassa on erilaisia teemaviikkoja, jotka voivat auttaa oman toiminnan ideoinnissa. Ensimmäisen viikon (vko 36) teemana on kävely ja toimintakyky, toisella viikolla (vko 37) pyöräily, kolmantena viikkona (vko 38) paneudutaan arkiliikkumiseen ja neljännellä viikolla (vko 39) etsitään arjen oivalluksia liikunnan lisäämiseksi.

Kokoamme erilaiset hyvinvointikampanjat sivuille www.turku.fi/turkutekeehyvaa ja viestimme niistä somessa tunnuksella #turkutekeehyvää.

Lisätiedot:

Minna Sartes, toimialajohtaja
minna.sartes@turku.fi, p. 050 527 8163
vapaa-aikatoimiala, Turun kaupunki

Marja Tommola, projektisuunnittelija
marja.tommola@valonia.fi, p. 040 832 8515
VALONIA – Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs