Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Tubetusta, virtuaalitodellisuutta ja tyttöjuttuja – Mimmimagiaa valtaa Vimman ensi sunnuntaina

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Tubetusta, virtuaalitodellisuutta ja tyttöjuttuja – Mimmimagiaa valtaa Vimman ensi sunnuntaina

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2016 klo 13:36
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

10–18-vuotiaille tytöille suunnattu maksuton Mimmimagiaa-tapahtuma on tänä vuonna aiempaa teknologisempi, mutta suositut hiusten- ja kynsienlaittopisteet sekä Singstar pysyvät. Tuleva sunnuntai on tyttöjen oma juttu. Tapahtumaa on järjestetty vuosittain jo vuodesta 2006 alkaen.

Sunnuntain Mimmimagiassa on luvassa monenlaisia esityksiä, paljon toimintaa ja vetonauloina tubettaja- ja kirjailijahaastattelut. Tapahtumassa saa myös tietoa nuorten harrastusmahdollisuuksista sekä tuki- ja neuvontapalveluista erilaisissa elämäntilanteissa.

– Tyttötapahtumalle on ollut tilausta vuodesta toiseen ja se on ollut alun perin asiakkaiden toive. Yhteistyöjärjestöistäkin tullaan mielellään paikalle selkeän kohderyhmän vuoksi: tapahtumassa voidaan keskittyä ainoastaan teini-ikäisiin tyttöihin ja heidän kysymyksiinsä. Myös ujompien on helppo tulla tällaiseen tapahtumaan, Mimmimagian tuotannosta vastaava ohjaaja Jyri Träskelin Turun nuorisopalveluista sanoo.
Tapahtuman järjestää Turun kaupungin nuorisopalvelut. Mukana Mimmimagiassa on toistakymmentä yhteistyöjärjestöä.

Paikalla supersuositut tubettaja
Siruaurora ja kirjailija Magdalena Hai

Tubetus on yksi tämän hetken suurimpia nuorisokulttuurin ilmiöitä. Mimmimagian vetonaulaksi tuleva turkulainen Siruaurora, Siru-Liina Karlin, on saanut parissa vuodessa jo noin 100 000 seuraajaa Youtube-kanavalleen.

En mitenkään ainakaan tarkoituksella sitouta ketään katsomaan videoitani ja touhujani. En oikeastaan edes tiedä, mistä niitä kiinnostuneita oikein löytyy, Mimmimagiassa 16-vuotissyntymäpäiviään viettävä Siruaurora nauraa.

– Olen vain aito oma itseni ja pidän hauskaa – katselijat tykkäävät hengailla mun kanssani. Minulle tämä on paitsi hauska myös tärkeä harrastus, hän lisää.

Siruauroran mielestä on uskomatonta, miten tubetuksen suosio on kasvanut Suomessa vain kahden vuoden sisällä ja kasvaa edelleen räjähdysvauhtia.

– On hienoa että se kasvaa, koska Youtubessa voi kuka vain jakaa mielipiteitään. Tämä "tubetushype" johtuu varmaan myös siitä, että katsojat tietävät, että heilläkin on sama mahdollisuus tehdä jotain vastaavaa. Rajoja ei ole.

Toiseksi päähaastateltavaksi tapahtumaan on saatu suomalainen steampunk-kirjailija Magdalena Hai, joka on kirjoittanut muun muassa supersuositun Gigi ja Henry -trilogian.

Ensimmäistä kertaa mukana on myös teknologisia puuhapelejä, Little Bits ja Makey Makey, sekä Turku Game Labin järjestämä virtuaalitodellisuuspiste.

  • Mimmimagiaa 10–18-vuotiaille tytöille nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16, Turku) sunnuntaina 17.4. klo 12–16. Mm. Singstar-karaoke, kynsistudio, pikakampauksia, bingo ja uusia digipelejä. Haastatteluissa Siruaurora ja Magdalena Hai. Lahjakassit nopeimmille. Tapahtuma on maksuton!

 

Lisätietoja:

ohjaaja Jyri Träskelin
jyri.traskelin@turku.fi
puh. 040 6283202
Turun nuorisopalvelut
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

viestinnänsuunnittelija Heidi Pyhälahti
heidi.pyhalahti@turku.fi
puh. 050 544 6131
Turun nuorisopalvelut
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs