Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Tonttupäivä Turun linnassa lauantaina 7.11.2015 klo 10–17

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Tonttupäivä Turun linnassa lauantaina 7.11.2015 klo 10–17

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 09:26
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Tonttupäivänä linnassa on paljon tekemistä koko perheelle, varsinkin perheen pienimmille. Voit nähdä Turun linnan Tonttu-ukon ja muita haltiatonttuja, osallistua opastetulle kierrokselle, pukea hovivaatteita Ritarisalissa tai vaikkapa ratkaista tonttutehtäviä.

Satusetä Sakari Topelius kuvaili aikoinaan Turun linnan Tonttu-ukkoa näin: ”Olipa tonttu-ukko, seitsemänsataa vuotta vanha. Hän asui holvissa Turun linnan alla. Hänellä oli niin pitkä, valkoinen parta, että voi kiertää sen kahdesti vyötärönsä ympäri, ja kyyryselkäinen hän oli, aivan kuin vanha teräsjousi, kun se on väännetty täyteen jännitykseen. Hän kehui olevansa vanhin tonttu-ukko koko maassa; yksin tuomiokirkon tonttukin, jolla oli ikää viisisataa viisikymmentä vuotta, sanoi häntä sedäkseen.
 
Tonttu-aiheisia opastuksia
Opastuskierroksella kuullaan tarinoita haltiatontuista ja kuljetaan keskiaikaisessa linnassa. Matkalla voi kohdata pitkäpartaisen, yli 700-vuotiaan Tonttu-ukon, joka on kääntänyt hattunsa nurin ja muuttunut näkyväksi. Tonttu-ukko on myös kutsunut vieraakseen muita haltiatonttuja: kotitontun, saunatontun, tallitontun ehkä joulutonttujakin. Kuka heistä on päässyt paikalle, sen näemme lauantaina.

Teatterityöpaja
Turun Taideakatemian teatteri-ilmaisun opiskelijat ovat mukana Tonttupäivässä Yhteinen yleisömme -kampanjan  tiimoilta ja kutsuvat perheet mukaan teatterityöpajaan.

Ritarisalissa ja Pajassa tapahtuu
Ritarisalissa voi sovittaa ritarin varusteita tai hovineitojen loisteliaita mekkoja. Pajassa voi valmistaa jotakin salaista ja jouluun liittyvää omin käsin. Kannattaa vierailla myös tontun aarrekammiossa, jossa pääsee näkemään, miten Tonttu-ukko elää ja millaisia kalleuksia hän on kerännyt vuosisatojen varrella. Aarrekammiota vartioi susi.

Visaisia tehtäviä lapsille
Esilinnan puolella voi testata nokkeluuttaan. Tonttu-ukko on jättänyt tehtäviä lasten ratkaistavaksi. Visaan osallistu-neiden kesken arvotaan lippupaketteja tammikuun Ritaripäiville.

Tonttuaiheiset opastuskierrokset
10–20 minuutin välein; ensimmäinen kierros lähtee klo 10.10 ja viimeinen klo 16.00
Linnan Paja on avoinna klo 10–17
Ohjelma päättyy klo 17

Pääsymaksut Tonttupäivänä aikuiset 11 € / 4–15-vuotiaat 5 € / Perhelippu 28 €

Lisätiedot
Susanna Lahtinen, tutkija
susanna.lahtinen@turku.fi, puh. 044 907 3800
Seija Väärä, tutkija
seija.vaara@turku.fi, puh. 040 173 4439

Turun linna, Linnankatu 80, Turku, puh. 02 2620 300

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs