Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Tiedoksi toimituksille: itse tehtyjen juomien osuus ei näy Panimoliiton kulutusluvuissa

SodaStream

Tiedoksi toimituksille: itse tehtyjen juomien osuus ei näy Panimoliiton kulutusluvuissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 09:30
Julkaisija: SodaStream

Jo neljäsosa Suomessa kulutettavasta hiilihapotetusta vedestä valmistetaan itse

Päivittäistavarakaupasta ostettavien virvoitusjuomien ja kivennäisvesien myynti on laskenut tasaisesti jo useana vuonna. Kuluneen kesän poikkeuksellisen kylmä sää on entisestään vähentänyt kysyntää. Yksi vähemmälle huomiolle jäänyt merkittävä syy tähän kehitykseen löytyy kulutuskäyttäytymisen muutoksesta: ihmiset valmistavat yhä suuremman osan nauttimistaan juomista itse.

– Pienin virvoitusjuomien tuottajayksikkö on nykyään yksi talous. Jo yli puoli miljoonaa suomalaista kotitaloutta valmistaa hiilihapotetun veden ja virvoitusjuomat itse hiilihapotuslaitteella. Näistä puolesta miljoonasta kotitaloudesta yli 60 prosenttia kertoo valmistavansa lähes kaikki juomansa itse, SodaStreamin Suomen maajohtaja Thea Forstén kertoo.

Itse tehtyjen hiilihapotettujen vesien ja virvoitusjuomien kulutus on kasvanut tasaisesti viime vuosina.  Vuonna 2014 Suomessa valmistettiin juomia yhteensä jo noin 40 miljoonaa litraa itse. Tästä hiilihapotetun veden osuus oli 25,8 miljoonaa litraa ja virvoitusjuomien 13,7 miljoonaa litraa*. Panimoliiton jäsenyritysten tietojen mukaan vuonna 2014 virvoitusjuomia myytiin 242,3 miljoonaa litraa ja vettä 70,4 miljoonaa litraa**.

– Itse valmistettavien juomien osuus kulutuksesta ei tilastoidu Panimoliiton uutisoimiin kulutuslukuihin. Esimerkiksi hiilihapotetuissa vesissä itse tehdyn veden osuus Panimoliiton lukuihin mukaan laskettuna on jo yli 26 %. Se on todella merkittävä osuus kokonaiskulutuksesta, Forstén jatkaa.

Itse tehtyjen juomien valtteja ovat Forsténin mukaan ennen kaikkea tuoreus, edullinen hinta, sekä helppous – erilaisten virvoitusjuoma- ja vesipullojen kantamisen sijaan jokainen voi tehdä hiilihapotuslaitteella juuri itselleen sopivaa juomaa juuri silloin kun sitä tarvitaan.

Suomi on itse tehtyjen juomien kärkimaa

Suomessa virvoitusjuomia tehdään itse enemmän kuin missään muussa maassa koko maailmassa. Tärkein syy tähän on suomalainen erittäin korkeatasoinen vesijohtovesi. Raikkaiden juomien pääraaka-ainetta on aina saatavilla.

– Kaikkien hiilihapotettujen juomien resepti on sama, valmistetaan ne kotona tai ostetaan kaupasta: Juoma syntyy vedestä, hiilidioksidista ja mausta. Itse tekemällä voi veteen lisätä tuoreita marjoja, yrttejä tai vaikkapa mummon marjamehua ja resepti on aina uniikki, Forstén arvioi suosiota. 

Lisätietoja itse tehtyjen juomien kulutuksesta Suomessa:

SodaStream Suomi, maajohtaja Thea Forstén 09 77 400 100, thea.forsten@sodastream.fi

* Itse valmistettujen juomien kulutus on laskettu myytyjen hiilidioksidipullojen ja virvoitusjuomatiivistepullojen perusteella. Yhdellä pullolla voi tehdä 60 l valmista juomaa (luvut laskettu 50 litran perusteella). SodaStreamin markkinaosuus hiilihapotuslaitteista on noin 90 % joten itsevalmistettujen juomien kokonaiskulutus on vielä jonkin verran näitä lukuja suurempi.

** Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritykset. Tilasto ei sisällä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton ulkopuolisten toimijoiden myyntilukuja eikä panimotuotteiden tilastoimatonta yksityistuontia. 

SodaStream on 45 maassa toimiva virvoitusjuoma-alan yritys, joka valmistaa ja markkinoi hiilihapotuslaitteita, hiilidioksidia ja virvoitusjuomien valmistamiseen tarkoitettuja virvoitusjuoma- sekä makuvesitiivisteitä. SodaStream on alansa globaali markkinajohtaja. Hiilihapotuslaitteita on yli 500 000 suomalaisessa kotitaloudessa ja Suomessa SodaStreamilla on noin 1200 jälleenmyyjää. Yhtiön osake on noteerattu New Yorkin pörssissä. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs