Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Taito-Finlandia 2015 -ehdokkaat on valittu – voittaja julkistetaan ensi viikolla

Tampereen Messut

Taito-Finlandia 2015 -ehdokkaat on valittu – voittaja julkistetaan ensi viikolla

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2015 klo 01:20
Julkaisija: Tampereen Messut

Euroopan suurimmat käsi- ja taideteollisuusmessut Suomen Kädentaidot 2015 sekä keräilyesineiden osto- ja myyntitapahtuma Keräily järjestetään 13.–15.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Avajaispäivänä julkistetaan Taito-Finlandia 2015 -palkinnon saaja. Ehdokkaina ovat Molla Mills eli Mari Leppälä, Noolan Oy, Raision Puusepät Oy ja Stepan Sarpaneva, Sarpaneva Watches. Valinnan tekee suunnittelija Harri Koskinen, joka myös toimii messujen avaajana. Lisäksi palkitaan Vuoden Artesaani ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote.

Suomen Kädentaidoissa on 658 näytteilleasettajaa ja Keräilyssä 70 näytteilleasettajaa. Lisäksi Suomen Kädentaidot -messujen Deli-alueella lähellä tuotettuja herkkuja myy 42 yritystä. Alan ykköstapahtuma on viime vuosina houkutellut Tampereelle yli 36 000 kävijää kolmen päivän aikana.

Muotoilija Harri Koskinen julkistaa valintansa vuoden 2015 Taito-Finlandia-palkinnon saajaksi perjantaina 13.11. pidettävässä mediatilaisuudessa. Käsi- ja taideteollisuuden ammattilaisista koottu Taito-Finlandia-raati on valinnut tämän vuoden Taito-Finlandia-ehdokkaiksi neljä käsi- ja taideteollisuusalan toimijaa. Ehdokkaat aakkosjärjestyksessä ovat Molla Mills eli Mari Leppälä (Helsinki), Noolan Oy (Pietarsaari), Raision Puusepät Oy (Raisio) ja Stepan Sarpaneva, Sarpaneva Watches (Helsinki).

Taito-Finlandia voidaan myöntää käsi- ja taideteollisuusalan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, yritykselle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Palkinnon voittaja saa Oiva Toikan Taito-Finlandialle suunnitteleman lasiveistoksen sekä 5000 euron palkintosumman, jonka lahjoittaa tänä vuonna Tampereen Messut Oy Suomen Kädentaidot -messujen 20-vuotisjuhlan kunniaksi.

Ensimmäisen Taito-Finlandian sai vuonna 2012 janakkalalainen Ruokangas Guitars Oy, jonka valitsi muotoilukriitikko Kaj Kalin. Taito-Finlandia 2013 -palkinnon sai Hattulan Kaakelitehdas Oy Tampereelta. Valinnan teki vaatesuunnittelija Paola Suhonen. Viime vuonna Taito-Finlandia-voittajaksi suunnittelijat Johan Olin ja Aamu Song valitsivat Lapuan Kankurit Lapualta.

Lisätietoa: www.kadentaidot.fi (Kilpailut).


Vuoden Artesaani ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote palkitaan avajaispäivänä

Avajaispäivänä palkitaan Taito-Finlandian lisäksi Suomen Kädentaidot Uutuustuote ja Vuoden Artesaani. Vuoden Artesaani 2015 -kilpailun finalistit ovat vaatetusalan artesaani Arttu Åfeldt (Helsinki / Ammattiopisto Tavastia), teollinen muotoilija ja pienoismallinrakentaja Eero Kumanto (Sastamala / Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos IKATA) sekä sisustustekstiiliartesaani Niina Hiltunen (Kangasala / Ammattiopisto Tavastia). Seitsemännen kerran pidettyyn kilpailuun osallistui 18 ehdokasta, joista käsi- ja taideteollisuuden ammattilaisista koottu raati valitsi finaalikolmikon. Lisätietoa kilpailuista: www.kadentaidot.fi (Kilpailut).

Avajaispäivän mediatilaisuudessa nähdään ensiesityksenä Pirkanmaan Muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n ja Voionmaan opiston yhteistyössä toteuttaman kulttuuridokumentin traileri.  

Alla on tiedotustilaisuuden ja avajaisten ohjelma sekä tietoa median akkreditoitumisesta ja blogistien ilmoittautumisesta. Lisätietoa, kuvia ja videoita tapahtumasta nettisivuilla www.kadentaidot.fi ja www.kerailymessut.fi. Messut ovat avoinna pe 13.11. klo 10–18, la 14.11. klo 9–17, su 15.11. klo 10–17.


TIEDOTUSTILAISUUS MEDIALLE
perjantaina 13.11.2015 klo 10.00–11.00, Mars (Seminaarikeskus, 2. krs)

Tervetuloa

 • tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu, Tampereen Messut Oy

Avaajan puheenvuoro

 • suunnittelija Harri Koskinen

Taito-Finlandia 2015 -palkinnon saajan julkistus

 • Taito-Finlandian valitsija, suunnittelija Harri Koskinen
 • toimitusjohtaja Hannu Vähätalo, Tampereen Messut Oy
 • palkitun puheenvuoro

Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2015 -palkinnon saajan julkistus & juhlavuosi 20 v

 • toiminnanjohtaja Virve Pajunen, Taito Pirkanmaa ry
 • palkitun puheenvuoro

Vuoden Artesaanin 2015 julkistus

 • opetusneuvos Hanna Ketonen, Opetushallitus
 • palkitun puheenvuoro

Ensiesitys: Kulttuuridokumentin traileri

 • hallituksen puheenjohtaja Anu Kirkinen, Pirkanmaan Muotoilu-ja taideteollisuusyhdistys Modus ry
 • paikalla on myös muita dokumentin tekemiseen osallistuneita henkilöitä.

Joulukuussa ensi-iltaan tuleva dokumentti valottaa kuuden muotoilijan tarinaa ja päästää katsojan kurkistamaan luovan työn ammattilaisen kohtaamiin ongelmiin ja onnistumisen hetkiin – kuvaten myös pienyrittäjyyden haasteita. Elokuva ottaa kantaa kotimaisen työn puolesta, koulutuksen tarpeellisuudesta sekä muistuttaa muotoilun ja taidekäsityön merkityksestä osana paikallista sekä kansallista kulttuuria.


AVAJAISET
perjantaina 13.11.2015 klo 11.30–12.15, E-hallin ohjelmalava (E-halli, 1. krs)

Tervetuloa messuille

 • juontaja Jaakko Selin

Messujen avaussanat

 • suunnittelija Harri Koskinen

Taito-Finlandia 2015 -palkitseminen

 • Taito-Finlandian valitsija, suunnittelija Harri Koskinen
 • toimitusjohtaja Hannu Vähätalo, Tampereen Messut Oy
 • palkitun puheenvuoro

Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2015 -palkitseminen & juhlavuosi 20 v

 • toiminnanjohtaja Virve Pajunen, Taito Pirkanmaa ry
 • palkitun puheenvuoro

Vuoden Artesaani 2015 -palkitseminen

 • opetusneuvos Hanna Ketonen, Opetushallitus
 • palkitun puheenvuoro


MEDIAN HAASTATTELUT
Median edustajat voivat haastatella puhujia tiedotustilaisuuden päätteeksi. Muut haastattelupyynnöt voi jättää akkreditoitumislomakkeella tai sähköpostitse: meri.mattila(a)tampereenmessut.fi.

MEDIALOUNAS
Median edustajille tarjotaan lounas messujen avajaispäivänä perjantaina. Ilmoittaudu lounaalle akkreditoitumisen yhteydessä ja nouda lehdistölounaslipuke lehdistöhuoneesta.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN
Median edustajat pääsevät Suomen Kädentaidot - ja Keräily-messuille täyttämällä ma 9.11. mennessä Median akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.kadentaidot.fi (Medialle). Messuaikainen akkreditoituminen pääaulan Press/Esiintyjät-palvelutiskillä. Varauduthan esittämään pressikorttisi.  

BLOGISTIEN ILMOITTAUTUMINEN
Messuista kirjoittavat blogistit pääsevät Suomen Kädentaidot- ja Keräily-messuille maksutta täyttämällä ennakkoon Blogistien ilmoittautumislomakkeen 9.11. mennessä osoitteessa www.kadentaidot.fi (Medialle).

MEDIAN PYSÄKÖINTI
Median VIP-pysäköintialue on D-hallin läheisyydessä Ilmailunkadun varrella (opastus alueella).
Pysäköinti on median edustajille eli PRESS-rintamerkin haltijoille maksuton. VIP-alueelle pääsee myös pressikortilla, mutta poistuttaessa pysäköinninvalvoja tarkistaa pysäköintilipun, jonka saat lehdistöhuoneesta.

MEDIAN JA BLOGISTIEN SISÄÄNKÄYNTI JA VAATESÄILYTYS
Median edustajia ja blogisteja pyydetään käyttämään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin oikeanpuoleista ovea, jonka yläpuolella lukee PRESS. Näin sisäänpääsy messuille sujuu vaivattomimmin. Tampereen Messujen PRESS-rintamerkillä ja BLOGISTI-rintamerkillä voit jättää takkisi maksuttomasti pääaulan vaatesäilytykseen.

LEHDISTÖHUONE
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaula (1. krs). Avoinna pe 13.11. klo 9–18 (Huom.! Messut avautuvat klo 10, mutta tiedotustilaisuuteen tulevat median edustajat pääsevät lehdistöhuoneeseen jo klo 9 lähtien. Huomioithan avajaisaamun ruuhkat!), la 14.11. klo 9–17, su 15.11. klo 10–17. Lehdistöhuoneessa on jaossa tiedotustilaisuuden materiaalia, messujärjestäjän ja näytteilleasettajien lehdistötiedotteita sekä muuta messuinfoa. Toimittajien käytössä on tietokone, tulostin ja nettiyhteydet. Lisäksi käytössä on erillinen työtila.

Päivystys lehdistöhuoneessa:
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, meri.mattila(a)tampereenmessut.fi
Jenna Antila, viestintäassistentti, p. 040 172 1188, jenna.antila(a)tampereenmessut.fi

MEDIAMATERIAALIT
Messuista julkaistut lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien toimittamat lehdistötiedotteet sekä kuvia ja videoita löytyy tapahtuman mediasivuilta www.kadentaidot.fi (Medialle).

MESSUINFO

Aukioloajat:
pe 13.11. klo 10–18, la 14.11. klo 9–17 ja su 15.11. klo 10–17.

Pääsyliput:
Aikuiset päivälippu pe ja su 12 euroa / päivälippu la 14 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset päivälippu 10 euroa (voimassa olevalla kortilla), kolmen päivän lippu 20 euroa, lapset päivälippu 6 euroa (7–15-vuotiaat), ryhmälippu 10 euroa/hlö (ryhmässä vähintään 10 hlöä). Samalla lipulla pääsee samana päivänä molempiin messutapahtumiin.

Hallit:
Suomen Kädentaidot A, C, E / Keräily D

Kulkuyhteydet:
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen osoite on Ilmailunkatu 20, Tampere. Tampereen joukkoliikenteen linja 14 ja ylimääräinen Y14 ajavat Keskustorilta Messu- ja Urheilukeskukseen: aikataulut.tampere.fi ja www.kadentaidot.fi (Messuinfo).

Pysäköinti:
Maksullinen pysäköinti 5 euroa. Pysäköintilipuke tarkistetaan pysäköintialueelta ulos ajettaessa.

Tarkempi messuinfo:
www.kadentaidot.fi (Messuinfo)

Järjestäjä:
Tampereen Messut Oy. Suomen Kädentaidot toteutetaan yhteistyössä Taito Pirkanmaa ry:n kanssa.


TÄHTIUUTISET
Jaakko Selinin ennakkohaastattelu ”Elämä heijastuu suunnittelutyöhön” Tampereen Messujen verkkolehdessä www.tahtiuutiset.fi.


SOME: #Kädentaidot, #Keräily
Facebook: facebook.com/kadentaidot
Instagram: @SuomenKadentaidot, #Kädentaidot / @TampereenMessut, #Keräily
Twitter: @TampereenMessut, #Kädentaidot, #Keräily


Tervetuloa Suomen käsityöalan ykkösmessujen hulinaan!


Suomen Kädentaidot- ja Keräily-messut, 13.–15.11.2015, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (A-, C-, D-, E -hallit), Avoinna: perjantai klo 10–18, lauantai klo 9–17, sunnuntai klo 10–17, Liput: Kolmen päivän lippu 20 euroa, päivälippu pe tai su 12 euroa, la 14 euroa. Samalla lipulla samana päivänä molempiin tapahtumiin.


LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, www.kerailymessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
etunimi.sukunimi(a)tampereenmessut.fi
Facebook: facebook.com/tampereenmessut, Twitter: @TampereenMessut

Mervi Oksanen, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0400 760 877
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja, p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs