Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Syksyn näyttelyohjelma Vaasan kaupungin museoissa

Vaasan kaupunki

Syksyn näyttelyohjelma Vaasan kaupungin museoissa

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2016 klo 09:30
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Vaasan kaupungin museoiden syksyn näyttelyohjelma on monipuolinen. Tarjolla on näyttelyitä abstraktista nykykuvanveistosta ja maalaustaiteesta aina jugendin aikakauden tyyli- ja kulttuurihistoriaan. Myös valokuvauksen historiaa on esillä.

 

KUNTSIN MODERNIN TAITEEN MUSEO

Herkkyys ja voima ─ Jukka Mäkelä 17.9.2016–22.1.2017

Jukka Mäkelän abstraktit maalaukset ovat ihastuttaneet jo viidellä vuosikymmenellä. Orgaanisten muotojen ja viivan käyttö, maalauspinnan kerroksellisuus sekä kauneuden vangitseminen kankaalle ovat Mäkelän tuotannon lähtökohtia. Laajassa yksityisnäyttelyssä on esillä teossarjoja, joista uusimmat ovat valmistuneet vuonna 2016. 

www.kuntsi.fi

 

POHJANMAAN MUSEO 

Valon vuosikymmenet 1968-2016 ─ Antti Maasalo 30.9.2016–5.2.2017

Retrospektiivinen näyttely esittelee pohjalaistaiteilija Antti Maasalon koko uran. Maasalon tuotanto kuuluu suomalaista taidetta uudistaneeseen kineettiseen taidesuuntaukseen. Liikettä ja valoa sisältävissä taideteoksissa näkyy taiteilijan tapa yhdistää teknologiaan luontoa, leikillisyyttä ja mielikuvituksen rajattomuutta.

www.pohjanmaanmuseo.fi

 

TIKANOJAN TAIDEKOTI

Jugend 7.10.2016–26.2.2017

Jugend (n. 1890─1915) syntyi teollisten ja ylikoristeellisten kertaustyylien vastapainoksi. Suomessa se kulki kansallisromantiikan rinnalla ja sen muotokielen inspiraationa olivat erilaiset kasvi- ja luontoaiheet. Jugend-näyttelyssä voi nähdä mm. tyylikauden sisustuksia, esineitä ja tekstiilejä sekä aikakauden taidetta.

www.tikanojantaidekoti.fi

 

VAASAN TAIDEHALLI

Bothnia Biennale 1.9.–2.10.2016

Bothnia Biennalen tämänvuotinen teema on symbioosi. Simon Gripenberg, Minna Herrala, Erik Hallstensson ja Johanna Hästö tulkitsevat taiteessaan ideaa kaiken kuulumisesta yhteen. Taiteilijat etsivät veistosten, ääniteoksen ja yhdessä nuorten kanssa toteutetun yhteisötaideteoksen kautta vastauksia siihen, miten voisimme tehdä luontosuhteestamme nykyistä harmonisemman ja vastavuoroisemman.

Snapshot Vaasa Style ─ Kansanvalokuvausta pohjalaisittain 15.10.–4.12.2016

Harri Kalhan kokoama näyttely esittelee kansanvalokuvauksen historiaa 1800-luvun loppupuolelta 1900-luvun alkuvuosikymmenille. Kuvat ovat Pohjanmaan museon arkistosta ja mukana on sekä ammattikuvaajien että tuntemattomiksi jääneiden yksityishenkilöiden otoksia.

Utopia – Annika Bergvik-Forsander 17.12.2016 –29.1.2017

Näyttelyssä kuvataiteilija Annika Bergvik-Forsander esittelee sarjan uusia teoksia vuosilta 2015-2016. Kuvat ovat värikkäitä ja monitahoisia ja rakentuvat usein yksinkertaisista geometrisistä muodoista noudattamatta kuitenkaan ankaria matemaattisia kaavoja. Teosten aiheet nousevat kaipuusta saada olemassaoloon järjestystä sekä löytää rakenteita ja tarkoituksia meitä ympäröivään maailmaan.

www.pohjanmaanmuseo.fi

 

Kuva: Tikanojan taidekoti, foto: Mikko Lehtimäki

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs