Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Suurleirin johtaja ja liikkeenjohdon konsultti Heikki Otsolampi: "Sparraan yritysjohtajia partiosta saamillani opeilla"

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Suurleirin johtaja ja liikkeenjohdon konsultti Heikki Otsolampi: "Sparraan yritysjohtajia partiosta saamillani opeilla"

Tiedote.
Julkaistu: 13.07.2016 klo 08:36
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Ensi viikolla alkava, 17 000 osallistujan partiolaisten Roihu-suurleiri on paitsi kesän toiseksi suurin tapahtuma Suomessa, myös oiva taidonnäyte siitä, miten mammuttimaista vapaaehtoisorganisaatiota johdetaan. Myös SuomiAreenalle keskustellaan otsikolla: Osataanko Suomessa johtaa? 

Liikkeenjohdon konsultti Heikki Otsolampi ja korvalääkäri Jaakko Piitulainen ovat jo kahden vuoden ajan  käyttäneet merkittävän osan vapaa-ajastaan Roihu-leirin johtamiseen. Leirin tekijöitä on jo nyt 1000 ja määrä on kasvaa leirillä 3000 henkilöön. Leirin tekemiseen on jo nyt tehty 180 000 vapaaehtoistyötuntia. 

Otsolammen mukaan partiossa ja muussakin vapaaehtoisten johtamisessa ensiarvoisen tärkeää on, että ihmiset löytävät oman motivaationsa toimia.
Ihmisten kanssa on keskusteltava ennen projektia, sen aikana ja myös sen jälkeen, siitä, mitä he ovat oppineet ja miten he ovat päässeet kehittämään itseään”, Otsolampi toteaa.  

Liikkeenjohdon konsultin työssään hän sparraa yritysjohtajia myös partiosta saamillaan opeilla. 
"Roihu-projekti on opettanut muun muassa yksilökohtaista johtamista ja sitä, miten näin nopeasti kasvava organisaatio pidetään sitoutuneena", Otsolampi pohtii.  

Otsolammen mukaan kolmannen sektorin rooli suomalaisessa johtajuuskasvatuksessa on erittäin tärkeässä asemassa. Hänen mielestä Suomessa on huutava pula hyvästä johtajuudesta
"Partiossa opittu johtajuus yhdistettynä omaan ammattisubstanssiosaamiseen on yhdistelmä, jota ei kovinkaan usein muisteta kirjoittaa cv:hen", hän sanoo.  

SuomiAreenalla luvassa kesän mielenkiintoisin johtajuus- ja työelämätaitokeskustelu  

Suomen Partiolaiset järjestääSuomiAreenalla keskustelutilaisuuden otsikolla Osataanko Suomessa johtaa? Tilaisuus järjestään torstaina 14.7. klo 11.45-13.00 Kauppakeskus BePOPissa. 

Yksi keskustelijoista on valtakunnansovittelija Minna Helle, joka uskoo, että järjestöissä toimivilla on paljon annettavaa työelämälle. 
"Kansalaisjärjestössä toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja arvot sekä järjestön tavoitteet ovat keskiössä. Myös työelämässä johtaminen perustuu yhä vahvemmin siihen, että työntekijät innostuvat työssään ja pohjalla on vahvat toimintaa ohjaavat arvot, Helle toteaa.  

Mukana keskustelemassa ovat päävalmentaja Jyrki Aho, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, valtakunnansovittelija Minna Helle, startup-yrittäjä ja toimitusjohtaja Pia Henrietta Kekäläinen, toimitusjohtaja Timo Ritakallio sekä kansanedustaja ja yrittäjä Antero Vartia. Tilaisuuden juontavat Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm ja Ylioppilaslehden päätoimittaja Robert Sundman. 

Kutsu nuotiokahveille SuomiAreenalle  

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita myös Suomen Partiolaisten järjestämille nuotiokahveille ja brunssille torstaina 14.7.2016 klo 10.00-11.00 Antinkatu 6:n sisäpihalle Tervetuloa kokemaan partiotunnelma keskellä Poria ja nauttimaan nokipannukahvit nuotiolla.  Brunssin lomassa kerromme partion ajankohtaisia kuulumisia. 

Lisätietoja:  
Suomen Partiolaisten tiedottaja Elina Kamppari, p. 044 2700609, elina.kamppari@partio.fi 

Muita kuvia median käyttöön 
Roihu-leirin pressikuvat: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdist%C3%B6kuvat/ 
Suomen Partiolaisten kuvapankki: partiokuvia.kuvat.fi 

Suomen Partiolaisten järjestämä suurleiri Roihu järjestetään Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs