Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Suuren kalan vapauttaminen on sijoitus tulevaisuuteen - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -ohjelmasarja kertoo uudesta kalastuslaista

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Suuren kalan vapauttaminen on sijoitus tulevaisuuteen - Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -ohjelmasarja kertoo uudesta kalastuslaista

Tiedote.
Julkaistu: 29.02.2016 klo 16:05
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Kalastuslaki uudistui vuoden vaihteessa, mutta sen käytännön vaikutukset kalastukseen konkretisoituvat pala kerrallaan. Muutosten tunnetuksi tekeminen nopeuttaa tottumista lakiin, jonka päällimmäisenä tavoitteena on kestävän kalastuksen ja kalakantojen elinvoimaisuuden yhteensovittaminen. Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarja on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) ja Metsähallituksen yhteistyössä Kalastajan Kanavan kanssa toteuttama lakiuudistuksesta kertova nettipohjainen ohjelmasarja. Sitä julkaistaan viikoittain osoitteessa www.kalastajankanava.fi. Sarjan päättävät kaksi jaksoa keskittyvät kalastuksensäätelyyn ja vastuullisuuteen. 

Loppusuoralle ennättäneen kalastuslakiuudistuksen vaikutuksista vapaa-ajankalastukseen kertovan Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan viimeiset jaksot keskittyvät kalastuksensäätelyyn. Sen pohjana ovat normit ja säännöt, joiden lisäksi harrastaja voi omilla valinnoillaan edistää kalastuksen kestävyyden toteutumista. Keskiviikkona 2. maaliskuuta Kalastajan Kanavalla julkaistavassa toiseksi viimeisessä jaksossa Helsingin yliopiston kalatutkija Kimmo Kahilainen kertoo suomalaisten kalakantojen nykytilasta sekä kalastuksensäätelyn keinoista ja perusteista.
”Alamittojen avulla pyritään siihen, että kala pääsee lisääntymään vähintään kerran, ehkä jopa monta kertaa”, kertoo Kahilainen.

Sarjan päätösjakso kulkee nimellä Koolla on väliä - vastuullinen kalastus. Siinä kuullaan, miksi suuren kalan vapauttaminen on investointi tulevaisuuteen ja mikä merkitys petokalaksi tiedetyllä hauella vesistöissämme on. Lisäksi jaksossa keskustellaan kalastajien omista valinnoista ja toimintatavoista. Niillä ohjataan kalastusta vapaaehtoisesti sääntöjäkin tiukemmin, koska halutaan pitkässä juoksussa sekä parantaa omaa saalisvarmuutta että turvata kalakantojen elinvoimaisuus.
”Vaikka kalastusreissuille mennään ensisijaisesti rentoutumaan, voidaan (ison)kalan saamista yleensä pitää päivän huipentumisena”, summaa harrastusta SVK:n järjestöpäällikkö Olli Saari.

Kahdeksanosaisen Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -sarjan jaksot julkaistaan osoitteessa www.kalastajankanava.fi viikon välein keskiviikkoisin. Aiemmissa jaksoissa on käsitelty muun muassa uutta lupajärjestelmää, kalastuksen jokamiesoikeuksia, uistelua, erityiskalastuskohteita ja pyydyskalastusta. Kaikki jaksot ovat nähtävillä YouTubessa myös SVK:n Kalastusvideot-kanavalla.

Oheiset kuvat kalan vapauttamisesta ovat vapaasti julkaistavissa tiedotteen yhteydessä. Kuvat: Olli Saari, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

 

Lisätietoja:
SVK, järjestöpäällikkö Olli Saari, p. 050 339 4660, olli.saari(at)vapaa-ajankalastaja.fi

Liitetiedostot

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 520 seurassa toimii yhteensä noin 42 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.ottiopas.fi, www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat, www.facebook.com/vastuullinen

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs