Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Supermessut nostatti kesäfiilistä puutarhaideoilla ja kotimaan kohteilla

Tampereen Messut

Supermessut nostatti kesäfiilistä puutarhaideoilla ja kotimaan kohteilla

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2016 klo 19:33
Julkaisija: Tampereen Messut

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa perjantaista sunnuntaihin järjestetyillä Supermessuilla vieraili 18 233 kävijää. Koko perheelle suunnatun suurtapahtuman teemat olivat Puutarha, Kotimaan Matkailu, Keräily ja April Fest. Mukana oli yhteensä yli 450 näytteilleasettajaa. Kasvanut kiinnostus Suomi-matkailuun näkyi Kotimaan Matkailussa. Puutarha-messujen yleisösuosikki oli mallipiha-alue. Lisäksi ohjelmallinen juoma- ja ruoka-alue April Fest sai kiitosta. Supermessut toteutetaan seuraavan kerran 21.–23.4.2017. Varmistuneet teemat ensi kevääksi ovat Puutarha ja Kotimaan Matkailu sekä uusi Käsityö & Design.

– Supermessut-viikonvaihde tarjosi monipuolisesti nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Puutarha-messuilta haettiin ideoita ja kävijät tekivät kukka-, kaluste- ja konehankintoja hyvillä messuhinnoilla. Kävijätutkimuksen mukaan messuvieraat viihtyivät tapahtumassa keskimäärin yli neljä tuntia, mitä selittää näytteilleasettajien tarjonnan lisäksi laaja ja myös lapset huomioiva ohjelmasisältö. Ensi kevään Supermessujen sisällöksi on varmistunut Puutarhan ja Kotimaan Matkailun lisäksi uusi Käsityö & Design -teema, kertoo projektipäällikkö Pauliina Lindgren.

Kotimaan matkailun suosio kasvaa: mahdollisuuksia on tärkeä markkinoida suomalaisille

Kotimaan Matkailu -messuilla oli mukana ennätykselliset 206 näytteilleasettajaa. Messujen yhteydessä ensimmäistä kertaa järjestetty Ammattilaisaamu kokosi perjantaina yhteen yli 200 matkailualan ammattilaista. Kuntien, kaupunkien ja alan toimijoiden matkailupalveluita sekä valtakunnallista kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa esittelevää ohjelmaa kiiteltiin. Suomi-matkailun suosio kasvaa ja kuluttajia kiinnostaa lähimatkailu. Matkailun erityisasiantuntija Nina Vesterinen työ- ja elinkeinoministeriöstä nosti Kotimaan Matkailussa esille hyviä syitä panostaa matkailuun Suomessa.

– Matkailu on Suomessa kasvava vientitoimiala, jolla on paljon kerrannaisvaikutuksia muille aloille. Matkailu on myös merkittävä työllistäjä, suuren kasvupotentiaalin palveluala sekä alueellisesti merkittävä ja tasapainoista aluerakennetta vahvistava elinkeino. Yksi matkailueuro tuo arviolta 56 senttiä muille toimialoille. Kotimaan matkailumahdollisuuksia on tärkeää markkinoida myös suomalaisille. Kotimaa tarjoaa paljon vaihtoehtoja loman- ja vapaa-ajanviettoon meille jokaiselle, sanoo TEMin matkailun erityisasiantuntija Nina Vesterinen.

Heli Haapatalo taituroi itsensä Kukkasidonnan Suomen mestariksi – triplavoitto Hämeeseen  

Kukkasidonnan SM-kilpailut käytiin Puutarha-messuilla perjantaina ja lauantaina. Kilpailun voitti Heli Haapatalo (Ikaalinen). Tuomarit vakuuttuivat voittajan vahvoista näytöistä kaikkien kilpailutöiden osalta. Toiseksi tiensä selvitti Lila Hagman (Ikaalinen) ja kolmanneksi sijoittui Katja Nurminen (Hauho). Finaalin kilpailutyöt olivat Kasvi-istutus terassin avajaisjuhliin, Kukkalaukku puutarhajuhliin ja Sidottu työ lasimaljakkoon sekä ennakkotyö Kevätpuu. Kilpailun tuomaroivat Thomas Ratschker, Niina Minkkinen-Westerlund ja Heidi Stubb.

Video: Heli Haapatalo, kukkasidonnan SM-voittaja: "Mestaruus luo mahdollisuuksia tulevaisuudessa".

Videokirjastossa lisää haastatteluja ja tunnelmia Supermessut 2016 -tapahtumasta:

•    Roope Salminen ja Heinolan hillitty charmi
•    Saimi Hoyer: "Kotimaassa on paljon salaisuuksia"
•    Arttu Harkki: "Katso, mitä puutavaraa sinulla jo on ja kehittele siitä"
•    Santeri Urhonen, Omatarhuri: "Puutarhaharrastaminen ei ole neliöistä kiinni!"

Kuvat, videot ja muut materiaalit: www.supermessut.fi (Medialle) /tampereenmessut.fi/medialle/materiaalipankki

LISÄTIEDOT: www.supermessut.fi
Blogi: blogi.supermessut.fi, Facebook: www.facebook.com/supermessut
Twitter: @TampereenMessut, #Supermessut, #Puutarha, #KotimaanMatkailu, #AprilFest, #Keräily.

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, etunimi.sukunimi@tampereenmessut.fi
Pauliina Lindgren, projektipäällikkö, p. 050 516 4004, @PauliinaLindgre  
Tanja Järvensivu, tapahtuma- ja viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, tiedottaja p. 0400 914 877, @MeriTMattila

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs