Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Suomenlinnan hoitokunta rakennuttaa Lonnan saarelle hirsisaunan

Suomenlinnan hoitokunta

Suomenlinnan hoitokunta rakennuttaa Lonnan saarelle hirsisaunan

Tiedote.
Julkaistu: 30.06.2016 klo 11:33
Julkaisija: Suomenlinnan hoitokunta

Merilinnoitus Suomenlinnaan kuuluva piskuinen Lonnan saari saa täydennystä palvelutarjontaansa, kun merilinnoitusta hallinnoiva Suomenlinnan hoitokunta rakennuttaa saaren vanhan saunan tilalle uuden hirsisaunan. Saunan on veistänyt Karstulassa Hirsityö Heikkilä Oy, joka pystyttää saunaa parastaikaa. Puukiuasta päästään lämmittämään keväällä 2017. Sauna tulee yleisön käyttöön, ja sen pääsuunnittelija on arkkitehti Anssi Lassila.

Suomenlinnan hoitokunta on tähän mennessä peruskorjannut Lonnan kuudesta rakennuksesta viisi. Täksi kesäksi valmistui entisten miinavarastojen restaurointi. Tiloissa on muun muassa ravintola, kahvila ja tapahtuma- ja juhlatiloja.

Keväällä 2014 auenneen Lonnan saaren palveluista vastaa Lonnan Hyväntuulenkeidas Oy, jonka palvelutarjonnan osaksi uusi saunakin tulee.

Suomenlinnan kahdeksalla saarella Suomenlinnan hoitokunta pääosin restauroi rakennuksia ja saarten kulttuurimaisemaa, mutta aika ajoin saarille rakennetaan uutta. Lonnan saunan lisäksi lähivuosina rakennetaan asuintaloja Suomenlinnan Länsi-Mustasaarelle. Hankkeesta on käynnissä arkkitehtuurikilpailu.

Lonna on yksi Suomenlinnan kahdeksasta saaresta ja saarista viimeisimpänä siviilihallintoon siirtynyt. Lonna oli puolustusvoimien hallussa vuoteen 1999, jolloin saari siirtyi Suomenlinnan hoitokunnalle. Virasto alkoi kunnostaa saarta, jossa on historiansa aikana muun muassa varastoitu ruutia sekä koottu ja säilytetty merimiinoja. Lonnassa sijaitsee myös harvinainen toisen maailmansodan aikainen demagnetointilaitteisto, jonka avulla poistettiin laivoista rungon magneettisuutta. Vuonna 1808 Suomen sodan aikana Ruotsi ja Venäjä neuvottelivat Viaporin linnoituksen antautumisesta Lonnassa.

Lonna sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan pääsaaren välissä. Saari on auki kesäkauden, ja sinne pääsee kulkemaan vesibussilla tai omalla veneellä.

Lisätietoja saunasta ja Lonnan restauroinnista:

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa. Suomenlinna on kansainvälisesti arvostettu autenttinen merilinnoitus. Se on yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta ja maamme suosituimpia kävijäkohteita yli 900 000 vuosittaisella kävijällään.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs