Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Suomen suurin lähdepohjainen järvi saa ranta-asemakaavan

Metsähallitus

Suomen suurin lähdepohjainen järvi saa ranta-asemakaavan

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 09:00
Julkaisija: Metsähallitus

Metsähallitus maanomistajana ja Nurmijärven kunta ovat käynnistäneet osallistavan kaavoituksen, jonka tarkoituksena on edistää  Sääksjärven eteläpuolisen alueen virkistyskäyttöä maakuntakaavan mukaisesti ja turvata nykyiset lomarakennuspaikat. Kaavoitettavan alueen koko on noin 33 hehtaaria.

Metsähallituksen Laatumaa ja Nurmijärven kunta ovat sopineet Sääksjärven eteläpuolella sijaitsevan noin 33 hehtaarin suuruisen alueen kaavoituksen käynnistämisestä. Kunta ja maanomistaja allekirjoittivat lokakuussa tätä koskevan kaavoitussopimuksen. Kunnan yleiskaavapäällikkö Anita Pihala kertoo, että kaava-alueella sijaitsee Metsähallituksen hallinnoimat 21 vuokratonttia lähialueineen. Tonteista yksi on matkailupalvelujen käytössä, muut pääosin yksityisessä lomakäytössä. Pihalan mukaan kaavoituksella halutaan edistää alueen virkistyskäyttöä maakuntakaavan mukaisesti. Retkeilyreitin osoittaminen on yksi tärkeimpiä ratkaistavia asiakokonaisuuksia. Kaava-alueen länsilaidassa oleva yleinen uimaranta on tarkoitus jättää virkistyskäyttöön. Toiseksi, ranta-asemakaavalla halutaan turvata alueen nykyiset lomarakennuspaikat.

Kaavoitusinsinööri Jani Viisanen Laatumaasta kertoo, että tontteja on alettu vuokrata jo 1940-luvun puolivälissä. Kaavoitusta aiotaan viedä eteenpäin hyvin osallistavalla tavalla, jotta saadaan aikaan kaikkia osapuolia palveleva ratkaisu. Seuraavat kuulemiset järjestetään helmi-maaliskuulla.

Sääksjärveä voi luonnehtia yhdeksi Etelä-Suomen helmistä. Nyt kaavoituksen kohteena oleva järven eteläpuoli, kuten koko järven ympäristö, on merkitty maakuntakaavaan virkistysalueeksi. Kunta on kehittänyt ylläpitämäänsä Sääksin uimarantaa järven itäpäässä muun muassa uusimalla pukukoppeja ja laajentamalla pysäköintialuetta. Virkistysalueen lähellä sijaitsevat valtakunnallisesti arvokkaiksi rakennusperintökohteiksi listatut Kiljavan ja Röykän sairaalat.

http://www.nurmijarvi.fi/saaksjarvi
Nurmijärven karttapalvelu

Lisätiedot:         

Kaavoitusinsinööri Jani Viisanen, Metsähallitus Laatumaa, jani.viisanen(at)metsa.fi, p. 040 357 7209

Yleiskaavapäällikkö Anita Pihala, Nurmijärven kunta, anita.pihala(at)nurmijarvi.fi, p. 040 317 2045

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja hallinnoi valtion omistamaa maa- ja vesialuetta ja vaalii luontoarvoja suojelu- ja monikäyttömetsissä. Metsähallitus toimittaa puuta teollisuuden käyttöön vuosittain noin 350 miljoonan euron arvosta ja työllistää tuhansia ihmisiä.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs