Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Suomen karatekoille kolme Euroopan mestaruutta European Masters Games 2015 kilpailuissa

Suomen Karateliitto Ry

Suomen karatekoille kolme Euroopan mestaruutta European Masters Games 2015 kilpailuissa

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2015 klo 20:15
Julkaisija: Suomen Karateliitto Ry

13 hengen joukkue 35+ ikäisiä karatekoja matkasi Nizzassa pidettäviin, kolmansiin European Masters Games kilpailuihin luottavaisin mielin ja hyvällä joukkuehengellä. Joukkueella oli ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä viimeistelytreenit mm. maailmanmestari Christophe Pinnan salilla. Joukkueen menestys toi Suomeen yhteensä 9 mitalia: 3 kultaa, 3 hopeaa ja 3 pronssia.

Suomen joukkueen mitalistit

Petri Toivanen kultaa ( -67kg +45v )
Kim Waenerberg kultaa ( -84kg +45v )
Risto Tuominen kultaa ( -84kg 55+v )

Joni Lybec hopeaa ( -67kg +45v )
Kimmo Koski hopeaa ( -75kg +45v )
Jukka Jokinen hopeaa ( +84kg +45v )

Jukka Koivunen pronssia ( -75kg +35v )
Pepe Orellana pronssia ( -75kg +35v )
Jussi Säilä pronssia ( -67kg +35v )

Muut joukkueen jäsenet eivät tällä kertaa edenneet mitaliotteluihin. Reijo Lehto ja Hannu Hakala osallistuivat kumiteen ja ensimmäistä kertaa oli suomalaisia kataajia myös kisassa mukana kun Jarno Härkönen ja Toni Karjalainen palasivat pitkän tauon jälkeen kisatatamille.


Aikuisurheilun suurkisat suunnitteilla: European Masters Games 2019 ja "FinnMasters Open"

Valo ry suunnittelee European Masters Games 2019 -kilpailukonseptin toteuttamista yhdessä lajiliittojen kanssa Suomessa vuonna 2019. Helsinki ja Lahti toimivat kilpailukaupunkeina. Oikeudet tapahtuman järjestämiseen myöntää International Masters Games Association (IMGA). Valon tavoitteena on suomalaisen mastersurheilun kehittäminen ja yhteisen kansallisen kisatapahtuman luominen sekä lajien yhteistyön ja tuotekehityksen vahvistaminen.

European Masters Games (EMG) on neljän vuoden välein järjestettävä, yhdeksän päivää kestävä monilajitapahtuma. Se kerää yhteen n. 6000–8000 aikuisurheilijaa ympäri Eurooppaa. Alaikäraja lajista riippuen on noin 30–40 vuotta. Kilpailut on järjestetty kaksi kertaa: Ruotsin Malmössä vuonna 2008 ja Italian Lignanossa vuonna 2011.

EMG 2019 -tapahtuman lisäksi Valo suunnittelee kansallista vuosittaista monen lajin masterstapahtumaa, ”Finnmasters Open”.

Lisätietoa:

Anssi Kaltevo, urheilutoimenjohtaja
anssi.kaltevo@karateliitto.fi
050 314 1201

Suomen karateliitto edustaa suomalaisia karateseuroja yli tyylisuuntarajojen. Liitossa on tällä hetkellä yli sata jäsenseuraa.

Karateliiton tarkoitus on "edistää ja kehittää karatea ja muita samantapaisia kamppailulajeja Suomessa ja toimia näiden kamppailulajien yhdistysten valtakunnallisena keskusjärjestönä kilpa-, kunto-, nuoriso-, ja muussa kamppailulajeihin liittyvässä toiminnassa."

Suomen karateliitto edustaa suomalaista karatea maailmanlaajuisissa karaten katto-organisaatioissa kuten Maailman karateliitto (WKF) ja Euroopan karateliitto (EKF).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs