Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Suomen eturauhassyöpäyhdistys palkitsee vapaaehtoisen

Syöpäjärjestöt

Suomen eturauhassyöpäyhdistys palkitsee vapaaehtoisen

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2016 klo 17:00
Julkaisija: Syöpäjärjestöt

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Suomen eturauhassyöpäyhdistys PROPO palkitsee Helsingin vertaistukiryhmän vetäjän ja itsekin syövän kokeneen Risto Laitisen torstaina 28.4.2016 kevätkokouksessaan Helsingissä.

Risto Laitinen on 68-vuotias ja sai eturauhassyöpädiagnoosin nuorella iällä, 62-vuotiaana. Hän on ollut mukana Suomen eturauhassyöpäyhdistyksen toiminnassa vuodesta 2009 ja hallituksessa vuosina 2013–2014.

Laitinen on luotsannut Helsingin vertaistukiryhmää yhdessä ryhmän pitkäaikaisen vetäjän Antero Koskisen kanssa useamman vuoden ajan. Laitinen on kutsunut vertaistukiryhmään asiantuntijaluennoitsijoita eturauhassyövän hoitoon erikoistuneista erikoislääkäreistä ortopedeihin ja ravitsemusterapeutteihin sekä potilasasiamiehiin.

- Joka toisella kokoontumiskerralla panostetaan vertaistukeen, jolloin miehet voivat vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia eturauhassyöpään sairastumisesta, syöpähoidoista ja syövän jälkeisestä elämästä, hän kertoo.  

Laitisen mukaan ryhmän jäsenten tiedot omasta sairaudesta ja sen hoidoista ovat lisääntyneet merkittävästi paitsi asiantuntijaluentojen myös vertaisten tiedonvaihdon myötä.

Suomen eturauhassyöpäyhdistys on valtakunnallinen potilasyhdistys, joka on perustettu vuonna 1997. Se toimii eturauhassyöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä hyväksi antamalla neuvontaa ja vertaistukea sekä välittämällä luotettavaa tietoa eturauhassyövästä ja sen hoitovaihtoehdoista.

Yhdistyksen tavoitteena on edistää eturauhassyöpäpotilaiden hyvää ja oikeudenmukaista kohtelua, parantaa heidän elämänlaatuaan sekä vähentää eturauhassyövästä aiheutuvaa kärsimystä.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Kimmo Järvinen, Suomen eturauhassyöpäyhdistys, puh. 041 501 4176, 
kimmo.jarvinen@propo.fi

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi
#SSY80

Syöpäjärjestöt on Suomen suurimpia kansanterveysjärjestöjä, jolla on yli 120 000 jäsentä.

Syöpäjärjestöihin kuuluvat:

Suomen Syöpäyhdistys ry ja sen jäsenjärjestöt: 
12 alueellista syöpäyhdistystä 
6 valtakunnallista potilasjärjestöä 
Suomen Syöpärekisteri ja sen osana Joukkotarkastusrekisteri 
Syöpäsäätiö 

Syöpäjärjestöt tukee ja kuntouttaa syöpää sairastavia ja heidän läheisiään, tiedottaa syöpää ehkäisevistä ja terveyttä edistävistä asioista, pitää yllä rekisteriä syöpätaudeista ja joukkotarkastuksista ja myöntää varoja syöpätautien tieteelliseen tutkimukseen.

www.syöpäjärjestöt.fi
www.kaikkisyövästä.fi
www.ilmansyöpää.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs