Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Suomen ensimmäinen lumilautailun alakoululeiri järjestetään keväällä

Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy

Suomen ensimmäinen lumilautailun alakoululeiri järjestetään keväällä

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2016 klo 10:00
Julkaisija: Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy

Suomen ensimmäinen lumilautailun alakoululeiri järjestetään Syötteellä 17.-23.4.2016. Kevään leirijakso on pilotti, jonka pohjalta on tähtäimenä kehittää jatkuvaa leiritystoimintaa. Alakoululeiri tuo tärkeän lisän huippu-urheilussa merkittävään juniorityöhön.

Suomen Lumilautaliitto järjestää yhdessä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa yläkoululeirejä, joille valitaan motivoituneita yläasteikäisiä urheilijan alkuja. Alakoululeiritoiminta on kuitenkin lumilautailun osalta puuttunut  kokonaan. Ala-asteikäisille järjestetään leiritystä esimerkiksi jääkiekossa ja jalkapallossa. Nyt vihdoin myös Suomelle kansainvälistä menestystä rutkasti viime aikoina tuonut lumilautailu saa oman alakoululeirinsä. “Kokeilu on erittäin mielenkiintoinen, sillä alakouluikä on todella tärkeä taidon oppimisen kannalta. Silloin opitaan lajin perusteet.” Kommentoi Suomen Lumilautaliiton lajinkehittäjä Jussi Räsänen. Hän antaa kehuja pilotin järjestämisestä: “ On hienoa että Syöte ja paikallinen koulu ovat lähteneet tätä kokeilemaan!” Suomen Lumilautaliitto on mukana tukemassa Syötteen alakoululeiriä. Leirin toteuttavat yhteistyössä Iso-Syöte, Pikku-Syöte ja Syötteen tunturikoulu.

Mitä alakoululeirillä sitten tehdään? “Leiri on tarkoitettu lumilautaileville, ala-asteikäisille lapsille, jotka haluavat kehittyä paremmiksi laskijoiksi ja pitää hauskaa mäessä.” Kertoo leirin valmentajana toimiva Mikko Terentjeff. “Aamupäivät käydään koulua ja iltapäivisin lasketaan Iso-Syötteen SnowParkissa.  Ala-asteikäisillä tavoitteet ovat usein täysin eri luokkaa kuin vanhemmilla urheilijoilla. Tärkeintä onkin pitää homma hauskana ja innostavana ja muovata leiristä juuri siihen osallistuville lapsille sopiva. Lumilautailun lisäksi leirillä keskitytään muihin taitoliikunnalle tärkeisiin kykyihin, kuten motoriikkaan.” Terentjeffillä on usean vuoden kansainvälinen kokemus sekä lasten, että nuorten aikuisten valmentamisesta. Hän on myös Suomen Hiihdonopettajat ry:n lumilautakouluttaja. Tällä hetkellä Terentjeff harjoittaa Uusi-Seelantilaisia nuoria Iso-Syötteellä reilun kuuden viikon mittaisen valmennusjakson ajan. “Heidän tavoitteenaan on tulla ammattilaisiksi, mutta samaa tavoitetta ei tarvitse alakoululeiriin osallistuvilla lapsilla olla.”

Haku lumilautailun alakoululeirille on auki, lisätiedot ja ilmoittautuminen osoitteessa: www.syote.fi/snowparkit

Lisätietoja antaa Iso-Syötteen markkinointikoordinaattori Veinalotta Vesterinen veinalotta.vesterinen@isosyote.com/ 0405586680

iso-syote_kaverukset

Hiihtokeskus Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi, jonne Helsingistä kertyy matkaa 750km.

Iso-Syöte on perinteinen hiihtokeskus jossa laskettelu ja hauskanpito lumella ovat pääasiassa. Hiihtokeskuksessa on yhteensä 17 rinnettä ja kahdeksan hissiä. Suomen lumivarmimmalla alueella sijaitsevassa keskuksessa panostetaan erityisesti lapsiperheisiin. Hiihtokeskus Iso-Syötteeseen kuuluu rinnetoimintojen lisäksi vuokraamo, hiihtokoulu ja lastenhoitotalo. Tunturin ympäristössä sekä kansallispuistoalueella kulkee 120 kilometriä pitkä latuverkosto. Suomen hiihtokeskusyhdistys valitsi Iso-Syötteen vuoden 2012 parhaaksi hiihtokeskukseksi. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs