Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Suloiset pääsiäispostimerkit ilmestyvät – ensipäivän tilaisuus Vapriikissa

Postimuseo

Suloiset pääsiäispostimerkit ilmestyvät – ensipäivän tilaisuus Vapriikissa

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2016 klo 08:00
Julkaisija: Postimuseo

Helmikuun 26. päivänä ilmestyvät suloiset postimerkit pääsiäistervehdyksiin ja kiiltokuvista inspiraation saaneet onnittelumerkit. Muissa merkeissä pääosassa on luonto: ulkomaan merkin Nuuksion metsämaisema ja koivut, adressilähetyksiin sopivassa merkissä harmoninen järvimaisema sekä kiehtova siperiankurjenmiekka.

Tämän vuoden pääsiäispostimerkissä esiintyy pupu. Merkin suunnitellut Anna-Mari West on kuvannut 1. luokan postimerkkiin oman lemmikkikaninsa keltainen rusetti kaulassa.

Kevään 1. luokan kukkapostimerkissä on kuvataiteilija Tiina Suikkasen öljyvärimaalaus sinisävyisestä siperiankurjenmiekasta.

Suomesta ulkomaille lähetettävä, enintään 20 grammaa painava Priority-kirje tai -kortti kulkee 1,30 euron arvoisella postimerkillä. Käyntikortti Suomesta -arkissa on kaksi erilaista postimerkkiä. Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelemassa arkissa on Nuuksion kansallispuiston metsää ja keväisiä koivunlehtiä.

Adressit ja muut enintään 100 grammaa painavat kirjelähetykset kulkevat kotimaassa 1. luokassa 1,80 euron postimerkillä. Ajatusten siivin -postimerkissä on postikorttitaiteilija Jaana Aallon kuvitus.

1. luokan onnittelumerkit ovat saaneet inspiraation kiiltokuvista. Arkin on suunnitellut graafikko ja kuvataiteilija Sanna Mander.

Ensipäiväntilaisuus Postimuseossa museokeskus Vapriikissa

Postimerkkien ensipäiväntilaisuus järjestetään perjantaina 26.2. kello 14–18 Postimuseossa Vapriikissa. Tilaisuudessa on myynnissä uudet postimerkit ja ensipäivänkuoria sekä muita postimerkkituotteita. Paikalla olevilta leimaajilta saa lähetyksiin ensipäivänleimoja.

Ensipäiväntilaisuudessa on mukana myös Suomen postcrossingyhdistys, joka kertoo muun muassa mitä ovat maksimipostikortit ja esittelee postcrossingia harrastuksena.

Museokeskus Vapriikki sijaitsee osoitteessa Alaverstaanraitti 5, 33100 TAMPERE.

Lisätietoja

Postimerkeistä: Posti Oy

• Design Manager Petri Pohjolainen, puh. 020 451 5572, petri.pohjolainen@posti.com

• Design Manager Tommi Kantola, puh. 020 451 5531 , tommi.kantola@posti.com

Tapahtumasta

• Postimuseon viestintäsuunnittelija Helena Pärssinen, puh. 0400 806 909, helena.parssinen@postimuseo.fi

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön:

http://digilibrary.emmi.fi/?cart=2601-cbeabjlcee&l=FI

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs