Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Sulaketta lainaamassa - teattereiden yhteistuotanto ensi-illassa Oulun kaupunginteatterissa 2.10.

Oulun kaupunginteatteri

Sulaketta lainaamassa - teattereiden yhteistuotanto ensi-illassa Oulun kaupunginteatterissa 2.10.

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2014 klo 09:45
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin Pikisalissa nähdään ensi-illassa 2.10. klo 18.30 Oulun, Savonlinnan ja Joensuun teattereiden sekä Tanssiteatteri Minimin yhteistuotanto Sulaketta Lainaamassa. Maiju Lassilan Tulitikkuja lainaamassa -romaaniin vapaasti pohjautuva näyttämöteos on saanut hävyttömän hauskan toteutuksen Mikko Roihan käsissä. Hän on käsikirjoittanut, ohjannut, lavastanut ja suunnitellut koreografian yhdessä työryhmän kanssa. Yleisö on tervetullut Roihan teosesittelyyn ennen näytelmän alkua teatterille torstaina 2.10. ja perjantaina 3.10. klo 18.

Teatterin monitoimimies Mikko Roiha tunnetaan parhaiten klassisten näytelmien moderneista esityksistä, joista hän sai näyttämötaiteen valtionpalkinnon vuonna 2008. Roihan aikaisempia ohjauksia Oulussa ovat olleet Dakota (2000), Elämä ja kuolema (2004) sekä Pienin yhteinen jaettava (2006).

Sulaketta lainaamassa on tarina Liperin poikien mahdottomasta matkasta Joensuuhun, se on kahden paikkaansa ymmärtämättömän seikkailu suuressa Suomessa.  Ihalainen ja Vatanen ajavat tammallaan, radiossa raikaavat Finnhitsit, uunissa kypsyy sika ja kotona nainen, jonka kanssa mennään samaan hautaan. Mykkä kansa hakee kaupungista maaseutua takaisin. 

Sulaketta lainaamassa nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 Kuopiossa Tanssiteatteri Minimin tuottamana. Näytelmä oli hitti savolaisten keskuudessa, ja nyt se toteutetaan yhteistuotantona uudestaan. Näyttämöllä nähdään vauhtia, arveluttavia tilanteita ja ohimennen hartaaksi äityvää tunnelmaa. Tarina on kaikin puolin hyväntuulinen, joten tosikot älkööt vaivautuko. Heitä työryhmä varoittaa etukäteen hetkellisestä alastomuudesta ja muutenkin arveluttavasta meiningistä. Lavastuksen toteutus ja videokuvaus ovat Jukka Horsmanheimon käsialaa, puvustus ja maskeeraus Jaana Kurttilan.

Sulaketta lainaamassa -yhteistuotanto tulee kolmen teatterin ohjelmistoon syksyllä 2014. Oulun lisäksi näytelmää esitetään Savonlinnassa ja Joensuussa. Esiintyjät ja tekijät on koottu neljästä eri teatterista. Päärooleissa nähdään Antti Lahti (Tanssiteatteri Minimi) – Antti Ihalainen ja Jari Pylväinen (Savonlinnan Teatteri) – Jussi Vatanen. Muissa rooleissa esiintyvät Annina Rokka (Oulun kaupunginteatteri), Riikka Puumalainen (Tanssiteatteri Minimi) ja Marja Myllylä (freelancer).

HUOM! Tiedotusvälineet ovat tervetulleita ensi-iltoihin tai muihin esityksiin.

Liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajalta.

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteessa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat/

Lisätietoja ja ilmoittautumiset
tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs